13.2.2022

Viherkasvien juurruttaminen ja mullan vaihtoaika

Miten viherkasvit saa juurrutettua? 

Viherkasvien pistokkaista voit itse juurruttaa uusia alkuja kukkapurkkeihin. Nyt on hyvä aika laittaa vaikka erilaisia  juorun ja kultaköynnöksen oksia vesiastiaan. Juorun juuret kasvavat viikossa, joten saat äkkiä laittaa uuteen multaan viherkasvit kasvamaan. Ruukku ei tarvitse muuten olla hirveän suuri, vaan riittää esimerkiksi 15-18 senttimetrin halkaisijakin. Ruukkuun kannattaa jättää pari senttiä tyhjää yläosaan, niin saat katseltua multaa eikä se valu pöydälle. Kastella voit myös ruukun lautaselle, kun juuret ovat kasvaneet isommiksi. 

Ystävänpäivänä voit antaa kukan sijaan vaikka viherkasvien oksia lahjaksi, josta ystävä voi kasvattaa itselleen uuden Kasvin. Omat "pistokkaat" sain ihanalta työkaveriltani, joka on oikein viherpeukalo ja häneltä sain vinkkejä kasvien hoitoon. 

Tykkään juorujen väreistä, kun niitä on niin monia erilaisia lajikkeita saatavana. Nyt  sain ihan koko vihreän ja valkovihreäraitaisen juorun (yläkuvassa), jossa on kivoja lilan värisiä lehtiä myös ja varsi on myös lila. Juorun laitoin vanhaan kukkapurkkiin ja kaikki uudet kasvit sijoitin lähelle ikkunaa, josta ne saavat auringon valoa. 


Nyt on myös hyvä aikaa vaihtaa tai lisätä multaa ruukkuihin. Ostin laadukasta Kekkilän viherkasvimultaa marketista, vaikka siellä oli myös omaa merkkiä myynnissä. Jaoin yhden viherkasvien kahteen ruukkuun, kun se oli kasvanut niin leveäksi, ja lehdet olivat osksi jo kuivaneet. Jos saan nämä jaetut viherkasvit menestymään, niin tytär saa niistä toisen. Nuori on innostunut kasvattamaan viherkasveja myös ja jaamme nyt kokemuksia viherkasveistamme. Oletko juurruttanut viherkasvien oksia tai vaihtanut multaa kukkaruukkuihin? 

6 kommenttia:

 1. Peukut pystyyn että saat noista aluista kauniita ja hyvinvoivia viherkasveja. Itse en ole vielä multia vaihtanut ja jokunen uusikin viherkasvi pitäisi hankkia. Heitin juuri yhden pois kun kyllästyin sen ainaiseen lehtien pudotteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että näistä joku onnistuu kasvamaan kunnolla isoksi!

   Poista
 2. Juuri vaihdoin mullat joulukaktukselle. Juoruja olen juurruttanut joskus, niihin tosiaan tuli ihan hetkessä hyvät juuret.
  Mukavaa ystävänpäivää sinulle Aikku ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää ystävänpäivää myös sinulle❤️Nyt on hyvä aika vaihtaa mullat!

   Poista
 3. En ole vielä vaihtanut tai lisännyt huonekasveille multia. Uusia ruukkuja ostin jo valmiiksi odottamaan. Mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
 4. Vielä en ole vaihtanut multia tai suurempia ruukkuja, mutta pian sekin on edessä. Ainakin pojan huoneessa oleva traakki ja olohuoneessa oleva kliivia tarvitsevat jo suuremat ruukut. :) Mukavaa helmikuun loppua! :)

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com