5.3.2022

Lattian uusiminen kotiin

Kerrostalon lattiaremontti on edennyt viime viikolla niin pitkälle, että uusi entistä ehompi lattia on nyt valmis. Remonttimiehet purkivat ensin vanhat kaksi kerrosta muovimattoa lattiasta pois. Tähän meni aikaa pari päivää. Muovimatoista piti myös ottaa näytteet, eli kun muovimatto oli todella vanhaa se alin kerros, niin keittiöstä, olohuoneesta, eteisestä ja makuuhuoneesta kävi paikallinen asbestialan yritys ottamassa näytteet. Näytteet lähetettiin laboratorioon ja tulokset tulivat parissa päivässä. Näytteen ottaja oli sanonut lattiaremontin tekijöille, että lattiamatot näyttivät sille, että ei huolta asbestin suhteen ja niinpä laboratoriotuloskin sitä osoitti.


Lattiaremontin tekeminen kerrostalokaksion 40 neliön lattialle kesti siis n. 3,5 päivää. Lattiaremontin teki yrittäjä, joka on toiminut alalla yli 30 vuotta. Hänen veljensä oli myös remontissa apuna, kun meillä oli huonekaluja tilassa sen verran, että niitä piti liikuttaa huoneesta toiseen. Remontti lähti liikkeelle makuuhuoneesta ensin, ja sinne sai lattian valmistuttua sitten kätevästi siirrettyä sohvaa, tuoleja ja tv-tason olohuoneesta. Lattian väriksi valitsin valkolakatun tammen, koska se on aikaa kestävä ja meidän omakotitalossa on myös tammilattia. Halusin myös leveää lankkutyyppistä mallia lattiaan, ja kyllä kaikki valinnat osuivat nappiin. Lattia vielä viimeisteltiin remontissa valkoisilla 4,2 cm:n mäntyisillä jalkalistoilla. Jalkalistan väri tuli seinien väristä tällä kertaa. Täältä näet seinän maalatun valkoisen sävyn ja tapetin värin. 


Lattian menekin laskimme miehen kanssa ihan tarkasti mittaamalla jokaisen huoneen mittanauhalla. Remontin tekijä sanoi, että kannattaa ottaa kaksi pakettia ylimääräistä valkolakattua tammilaminaattia varmuuden vuoksi, kun se on lattiaremonteissa tapana. K-Raudan myyjä lupasi, että täydet paketit sain palauttaa myymälään. Yksi kokonainen paketti jäi laminaattia ja yksi ovilistapaketti, kun olin ottanut väärän levyistä listaa. Suosittelen myös pitämään kuitit tallessa, jos menet palauttamaan myymälään remonttitarvikkeita. 

Lattiaremontti kannatti teetättää asiantuntijalla, kun homma toimii paljon nopeammin sillä tavalla ja siitä sain sitten myös kotitalousvähennyksen. Meidän työ remontissa on ollut maalaamista ja tapetointia, ja siinäkin tuntuu oman työn ohella olevan haastetta, että on aikaa tehdä. Kaupunkikotiin tulee vielä pientä viimeistelyä mm. listojen laitto oviaukkoihin, ehkä makuuhuoneen yhden tehosteseinän laitto tai maalaus. Kesällä maalaan vaatekaappien ovet ja jotain pientä tuunausta keittiön kalusteisiin. 

Uusi ruokapöytä löytyi Jyskistä ja hinta sopi omaan budjettiini. Keittiön pöydän tuolit on tytär hankkinut käytettynä, ja vaihteeksi pyöreä pöytä oli nyt meidän kaikkien suosikki. 


Mikä lattian väri on sinun suosikkisi?

9 kommenttia:

 1. Uusi lattianne näyttää samanlaiselta kuin meidän kotimme lattia. Sanoisin, että se on suosikkivärini lattiaan tällä hetkellä.
  Jos omistaisin vanhan omakotitalon, jossa olisi hyvä puulattia, niin sen maalaisin ehkä harmaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammi on ajaton väriltään. Tässä on hiukan valkolakkausta mukana, niin on todella vaalea puunväri. Harmaa on sopisi myös oikeaan puulattiaan, meillä on lapsena mummolassa ollut sellainen.

   Poista
 2. Tulipa kivan näköinen lattia, ei liian vaalea. Meillä tammilaminaatti ja tykkään sen sävystä tai ehkä silmä on vaan tottunut siihen :)
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
 3. Todella kivalta näyttää lattia :) Toi on homma, joka meillä kanssa jossain vaiheessa edessä. Homman teettäminen ammattilaisella on varmasti ihan fiksu päätös ja säästää omiakin hermoja. Ja kyllä nuo remppahommat aina oman aikansakin vie. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Lattia jätettiin tarkoituksella ammattilaiselle, nopea ja hyvä jälki heillä. Kotitalousvähennys on myös tärkeä juttu, kun remonttia teettää muilla.

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin alan yritys,joka nostaa lattioita.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com