17.1.2023

Itsetehdyt kynttilät

Itsetehdyt kynttilät ovat kiva harrastus vapaa-aikana. Sain kipinän diy-kuplakynttilöiden tekemiseen jo ennen joulua, kun ostin kuplasilikonimuotin, sydänlankaa ja parafiinia suuren pussin kaupasta. Sain muutamia kynttilöitä annettua lahjaksi ja vielä joulun jälkeenkin ovat hyvät idea eri sävyisiä kynttilöitä antaa viemisinä myös. Vein kummitädilleni kaksi kuplakynttilää ja hän laittoikin niitä palamaan kyläillessäni hänen luonaan.


Itsetehdyt kynttilät tehdään siten, että sulata vesihauteessa parafiinin miedolla lämmöllä.Ensin voit pitää kattilan ja siinä olevan veden siten, että se alkaa kiehua ja sitten pienennät lämpötilaa.Itse käytin foliovuokaa vesihauteen päällä, ja taitoin "kaatonokan" yläreunan vasempaan kulmaan.Tämä auttoi sitten kaatamaan silikonimuottiin sulan parafiinin kätevästi.

Tarvitset myös grillitikkuja, joilla saat aseteltua sydänlangan hyvin keskelle silikonimuottia. Sula parafiini kun alkaa sulattaa heti sydänlangan parafiiniä, siksi on myös hyvä olla metallinen paino langan päässä.

Tässä foliovuoat eri värisille parafiinisulatuksille ja grillitikut.Valkousen parafiinin sekaan saat väriä vanhoista kynttilän jämistä tai vahaliiduista.Värikästä kynttilän jämää tarvitsee vähän, kun väri jo erottuu valettavaan muottiin.Tässä sydänlanka valmiina keskellä muotissa, ja grillitikuilla saat tuettua langan pysymään keskellä.Vinkkinä tuo kuminauhakiinnitys, pysyy paikallaan jämäkästi.


Parafiini kestää kovettua pari tuntia tämmöisessä n.8 cm korkeassa silikonimuotissa. Parafiini on mielestäni helppo käsitellä ja sitä muuten ei saa kuumentaa liian kuumaksi, kun se voi syttyä tuleen, joten siksi se sulatetaan vesihauteessa.
Tein myös vanhoihin Partyliten lasipurkkeihin uusia kynttilöitä.Valitsin vahaliidusta keltaista liituväriä näin kevään tulevana värinä.


Oletko sinä tehnyt diy-kynttilöitä?


9 kommenttia:

 1. Hienoja kuplakynttilöitä! Olen tehnyt kynttilöitä. Tänä jouluna kynttilät tein mehiläisvahalevyistä. Olen vielä hyggeillyt kynttilöiden valossa iltaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehiläisvaha on kokeilussa itselläkin seuraavana. Kynttilöitä polttelen myös meillä, hyggeilyä parhaimmillaan.

   Poista
 2. Suunnitteilla ollut myös samat puuhat. Mutta vielä jäänyt suunnittelu tasolle😂
  Ihanat kynttilät olet tehnyt. Nuo kuplakynttilät ovat huikean ihania.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa tekemistä on ollut ja vielä teen lisää.Värit keväiset seuraavaksi tulossa.

   Poista
 3. Kuplakynttilöistä tuli hienoja!
  Minä en oli innokas kynttilöiden polttelija. Ensimmäistä kertaa tein itse kynttilöitä naisporukan pikkujouluissa mehiläisvahalevyistä. Se oli helppo ja nopeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuplakynttilät on kivoja ihan somisteenakin.Mehiläisvahaa täytyy itsekin testata.

   Poista
 4. Olen tehnyt paljonkin kynttilöitä, välillä tuoksulla ja ilmankin. Kynttilöiden teko on rentouttavaa.
  Ihanaa viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet sitten jo konkari kynttilöitä teossa!Se on rentouttavaa puuhaa!

   Poista
 5. Wautsi miten hienoja! Ja kuplamuoto on tosi kiva. 😊😊🌺

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com