24.12.2022

Jouluinen koti

Tänä vuonna jouluvalmistelut menivät ihan viimetinkaan. Eilen leivoin vielä vaalean piparitaikinan piparit ja tein gluteenittoman luumurahkatäytteisen kääretortun joulun kahvipöytään. Vaaleat piparkakut tein vanhalla reseptillä, ja ohje löytyykin täältä. Vaaleat piparit sopivat kyllä mihin aikaan vuodesta tarjoiltavaksi.Illalla keitin myös aamua varten riisipuuron ja lakkasopan.Lakkoja on löydetty jo parina vuotena meidän omalta suolta ja niitä on pakasteessa vielä paljon.Riisipuuroon laitoin myös mantelin, koska koululainen pitää tärkeänä, nimittäin kuka mantelin löytää.

Joulukukka-asetelman sain siskoltani ja äidiltäni. Se on kyllä todella ihastuttava kukkineen ja bambeineen. Asetelmassa on hyasintti, tulilatva, sypressi. Joulukukat ovat kodin sisustuksessa kuin piste iin päälle. Jouluna tulee käytettyä myös pöytäliinoja, ja joulukukka-asetelma on näyttävä sen päällä. Joka vuosi meiltä löytyy jotain punaista ja Marimekon Lumimarja-kaitaliina.

Lumihiutaleen mallinen paperitähti on viimeisin hankinta sisustukseen, josta voit lukea täältä.Kinkku on myös paistettu jo eilen illalla, meillä se on aina miehen tehtävä.Tänä vuonna kinkkua ei tarvinnut erikseen miehen herätä ottamaan uunista, kun kinkun voi myös paistaa valmiiksi edellisenä päivänä. Kinkun tuoksun sijaan meillä tuoksui eilen pipari.

Tonttu on tuonut paketteja kuusen alle, joten jännitystä on odotettavissa illalla, kun läheisiltä ja ystäviltä saadut paketit avaamme.Tonttuovi on käynyt ahkeraan ja koululainen on järjestellyt koristeet useaan kertaan.Hyvää Joulua ja Onnea uudelle tulevalle vuodelle 2023!Mitä sinun jouluusi kuuluu?

3 kommenttia:

 1. Täällä maataan jo ruokakoomassa. Tytär kävi hauvelin kanssa meillä syömässä. Käydään poikkeuksellisesti vasta huomenna joulusaunassa. Rentoilua täällä siis vain tiedossa.
  Ihanaa joulun aikaa sinulle 🎄❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rentoa oleilua vaan! Täällä myös joulusauna siirtyi huomiselle.Hyvää Joulunaikaa teille!

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com