31.7.2014

Helppoa kesägrillausruokaa ja jälkkäriä mansikoista

Loma alkaa olemaan kohta lopussa. Viikonloppuna tuli käytyä vielä yhdellä kesälomareissulla Etelä-Pohjanmaan suunnalla Vaasassa ja Töysän suunnalla, piti myös poiketa Tuurin kyläkaupassa. Kilometrejä tuli autoon 800. Kaunis on myös Suomen kesämaisema, kun teitä autolla kiertelee.
Päivät kuluvat lomalla ihan melkein joutenololla, mitään ei oikein saa aikaiseksi. Lista tekemättömistä töistä on edelleen odottamassa tekijäänsä.

Sainpa näin herkullisen grillausohjeen vävypojalta: Koskenlaskijan savuporojuustolla höystetty perunasipulinyytti grillissä tehden. Tämä on helppo ja nopea valmistaa. Kaupan pakastealtaan valmista perunasipulisekoitusta ja koskenlaskijaa nokareina folioon, mausteeksi suolaa ja pippuria. Lisäksi tämän kanssa meillä oli ihan grillitassuja,makkaraa  ja salaattia (oman kasvihuoneen kahta eri lajiketta salaattia ja kurkkua). Fetajuustot meillä laitetaan erikseen, kun siitä ei kaikki tykkää samoin tomaatti. 
 
 
 


Jälkiruokana sopii mansikkakermarahka. Eilen sain kuin sainkin upeita mansikoita laatikon suoraan viljelijältä. Mummon ja tyttären kanssa ihmettelimmekin mansikoiden kokoa, sen verran valtavia ne olivat. Pakkaseen 1 litran pusseihin laitoin talveksi niitä ja sitten tein vielä rahkajälkkäriä. Tässäpä ohje

MANSIKKAKERMARAHKA
mansikoita pilkottuna
1 prk creme vanillaa vatkattuna
2 prk rahkaa
0,5 dl sokeria (voit myös lisätä vaniljasokeria)

tarjoile kylmänä!

 
 
 
 Omasta kasvihuoneesta on saatu lähiruokaa mm. kurkkua, sipulia, salaattia, yrttejä (persilja, tilli, basilika ja pinaatti). Tässä vielä kuvaa parin viikon takaa, mille kasvihuoneessa näytti:

 
Iloista ja helteistä heinäkuun loppua! Kääk, niin se vain kesä on vierähtänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com