7.7.2020

Sammaleen häätö kivetyksiltä

Sammaleen häätö kivetyksiltä on onnistunut ekologisella sammaleenpoistoaineella. Täältä voit lukea siitä, miten BioCompin sammaleenpoistoainetta laitoin pihalle edellisenä kesänä. Meillä on laatoista tehtyjä erilaisia käytäviä ja alueita laatoitettuna Tori-kivellä sekä punaisena että harmaana värinä. 

Tässä alakuvassa olen poistanut ensin suurimmat rikkaruhot laattojen välistä. Sen jälkeen levitin Sokevan matalapaineruiskulla sammaleenpoistoaineen. Bio Compin Puhdas piha - sammaleenpoistoaine piti levittää ennen sadetta hyvissä ajoin. Sitten jäinkin odottamaan sadekeliä. Kuvassa näkyy tämä suihkuttelu laattojen pinnassa juuri tehtynä. Bio Comp Puhdas piha- sammaleenpoistoaine on ekologinen ja, jos sinulla on lemmikkejä kotona, niin tämä sammaleenpoistoaine on kyllä turvallinen käyttää lemmikkitaloudessa. 


Tässä on  nyt kulunut vuosi sen jälkeen, mille laatoitus nyt näyttää tänä keänä. Sammal on pysynyt poissa ja saumojen välit näyttävät mielestäni hyvin siisteiltä. Vihreää väriä ei näy ollenkaan laattojen välisä ja laatan pinta on myös pysynyt hyvän värisenä. Pieniä rikkaruhon kasvustoja näkyy joissakin kohtaa, mutta niitä ole ahkerasti nyppinyt pois. Lisäksi trimmeri on ollut apuna, jos tupsu on kasvanut liian pitkäksi. Nämäkin ovat kasvaneet pääosin vain sinne, mihin ei Bio Comp Puhdas piha- sammaleen poistoa tehnyt.


Kovasti tuo sammaleen poisto on helpottanut laattojen kesän ylläpitoa, koska sammaleet eivät kasva ollenkaan väleissä. Tykkään myös siitä, että laattojen pinta on pysynyt kauniin värisenä eikä niitä ole tarvinnut käsitellä niihin tarkoitetulla aineella. Sellaistakin "kiillotusainetta" on markkinoilla tarjolla.

Tässä oikein lähikuvaa, mille laatan sammal nyt tänä kesänä näyttää. Eli ne ovat ihan tummat ja osa on hävinnyt itsestään pois.






Nyt on mukava kävellä pitkin laattoja ja laatoituskäytäviä. Vesisateiden myötä on ihanaa, kun luonto on niin vehreää. Meidän pihan istutukset ovat oikein innostuneet kasvamaan ja luonto on nyt kyllä niin vehreää ja upeaa silmälle.


Tänä kesänä olen saanut pelargoniat oikein suuriin kukkiin kasvamaan, joskus onnistuu jonkun kukan kasvattaminen täydellisesti. Kasvihuoneessa ei ole onnistunut kasvattaminen varsinkaan kesäkurpitsan ja tomaattien osalta ollenkaan.



Oletko sinä joutunut sammalta poistamaan pihaltasi?

11 kommenttia:

  1. Minäpä otan tästä postauksestasi kopin! Meillä on vanhoista betonilaatoista tehdyt polut ja niiden päälle on kasvanut sammalta. Nurmikolle levittelimme sammaleen poistajaa ja parista kohdasta olemme kaapineet jopa sammalta pois ha laittaneet multaa tilalle. Vanha piha, niin puuhaa riittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei ole kovin kalliskaan, joten suosittelen kokeilemaan.

      Poista
  2. Näppärän oloinen tapa poistaa sammalta. Meillä alkaisi kohta olemaan tarvetta sille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo suihkuttava laite on kätevä, jos on iso alue sammalta häädettävänä.

      Poista
  3. Meillä kasvaa samalla tavalla pientä vihreää kasvustoa kivien väleissä. Se ei kuitenkaan ole sammalta. Poistaisikohan tuo aine muutakin kuin sammalta? Ja mistä sitä voisi täällä päin hankkia? Tarkoitan että myydäänkö mahdollisesti K-Raudassa joka meillä hiukan pienimuotoisempana olisi täällä? Nettikauppa ei tule kysymykseen kun Ahvenanmaalla asutaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on meillä ollut ihan rautakaupoissa myynnissä. Ja Prismoissa. Kysy suoraan Sokevalta, missä Ahvenanmaalla olisi myynnissä.

      Poista
    2. Tässä sähköposti, josta voisit kysyä jälleemyyjiä Ahvenanmaalla sokeva@sokeva.fi

      Poista
  4. Meillä kasvaa pation lautojen välistä kaikkea muuta kuin sammalta. Tänään juuri nypin horsmia?? irti sieltä. Vinkkaan tuosta tuotteesta meidän äidille, joka tuskasteli sammalta betoniportaissa.
    Mukavaa keskiviikkoa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinkkaa vaan äidillesi, koska tämä toimii oikeasti tuon sammaleen ja kasvustojen kanssa.

      Poista
  5. Kiitos vinkistä, tämä menee ehdottomasti testiin. Sammaleen poistaminen joka kesä on hyvin työläs projekti.
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  6. Olen käyttänyt sammalsyöppöä, tiedä sen ekologisuudesta... Mutta nyt tiedän ensi kerralla kysyä tätä - salamaltahan täällä riittää...
    Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com