18.11.2023

Unikkoverhot Marimekko ompeluohjeet

Pääsin ompelemaan suureen kahden ikkunan korkeuden olohuoneen ja makuuhuoneen Marimekon Unikko-verhoja vaihteeksi melkein viiden metrin korkeudelle. Tytär oli löytänyt Marimekon Outletistä tätä kaunista Unikkoa beigen satiininikankaana ja hentoa vaaleansinistä Unikkoa puuvillakankaana.  Unikko-verhot olivat tyttären lempiväreissä ja tykkään itsekin näistä kankaiden sävyistä.Tässä vaaleansinisen sävyä suuressa Unikko-kukassa.Suuret unikot sopivat isoihin ikkunoihin.


Ompeluohjeet verhon ylä- ja alakäänteet

Yläkäänteen ompelin ensi saumurilla, että sain huoliteltua reunan.Tämän voit tehdä myös siksak-ohjelmaa käyttäen tavallisella ompelukoneella, jos et omista saumuria. Tämän jälkeen silitin taitteesta n.2  senttimetriä. Sitten  laitoin nuppineuloilla kiinni valkoista Ikeasta ostettua reunanauhaa.Jos verho tulee kiinni nipsuttimilla tai tankoon, niin tämä nauha sopii molempiin. Sitten ompelin kiinni sekä nauhan ylhäältä ja alhaalta.


Tässä näkyy tuo nauhan idea, että sen voit kiinnittää joko nipsuilla tai tankoon pujottelemalla.Verhon alakäänteen tein samalla tavalla, eli ensin saumurilla huolittelin reunan.Sitten silitin alakäänteestä toiseen verhoon n.16 cm käänteen ja toiseen n.13 cm sisäpuolelle. Tässä halusin hyödyntää kankaiden pituudet maksimaalisesti, että kankaat tuli kokonasn käytettyä. Pitkissä verhoissa ei haittaa, vaikka on korkea alareunakäänne, koska se näyttää hyvälle ikkunassa.

Ompelin suoralla pitkällä tikillä sauman.En kääntänyt tosiaan toista kertaa saumaa sisäpuolelle, kun se ei näy mihinkään verhon takaa ja nopeuttaa verhojen tekemistä. 
Tältä käännös näyttää ulkopuolelta.

.

En nyt ommellut verhojen pitkiä sivuja tällä kertaa,kun verhot olivat niin korkeat. Täällä on malli siitä, mitenpäin Marimekon verhoissa Marimekko-nimi on oukeinpäin verhossa.


Tykkäätkö Unikko-kuosista verhokankaana?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com