1.1.2024

Omakotitalon remontti

Hyvää Uutta Vuotta blogini lukijoille! Vuosi on alkanut lähinnä joulutavaroiden pakkaamisella kaappiin ja tekokuusikinpääsi taas laatikkoonsa. Kuusen oksat sidoimme kiinni kukin omaan numeroituun nippuun, onpahan taas helpompi se sieltä koota paikoilleen tulevana jouluna.Tämä kuusi on kummasti tiputtanut neulaset jo jouluaatosta lähtien, ja erityisesti neulaset alkoivat tippua kuusen takaa ensin.

 Remonttisuunnitelmia ei ole tullut tehtyä, kun syksyllä oli riittävästi tekemistä tyttären omakotitalon pienen jatkoremontin kanssa. Siellähän ensin kesän alussa tuli maalailtua ja sieltä onkin täällä kuvia. Seinien värit olivat oikein onnistuneita värivalintoja ja yksi maalipurkki jäi minulle kaappiin talteen, kun tarkoitukseni oli laittaa beigeä seinään kaupunkikotiin. Maali on voinut jo kuivua, kun en ole purkkia avannut. 


Omakotitaloon siis uusimme syksyn remontissa silikonit ja se onkin aina palkitsevaa siinä vaiheessa, kun silikonit ovat vihdoin ja viimein paikoillaan. Suurin työ on saada vanhat silikonit pois ja nekin mahdollisimman siististi. Sain muuten silikonien irrottamisesta pitempiaikaisen hermopinteen oikeaan käteen, joka vaivaa edelleenkin kolmen kuukauden jälkeen. Tämän vuoksi myös remonttihommia en ole haalinut enempää.

Tässä kuva ennen silikonien vaihtoa.Uusi lattian puinen laatan ja vinyylin välinen lista paikoilleen liimattuna.


 Syksyn remontissa piti uusia valokatkaisijoita ja pistorasioita. Onneksi saimme hyvän ja asiantuntevan sähkömiehen työtä tekemään. Pistorasiat ja valokatkaisijat ovat nyt turvalliset ja nykyaikaiset 70-luvun talossa. Joihinkin kohtiin sähkäri laittoi peiterasiat pelkästään.


Tässä ylhäällä kuva uudesta suojarasiasta ja alhaalla lähtötilanne.Tässä on leivinuuni vademmalla.Tuon näkyvän sauman sain siistiksi, siitä kuva tämän alapuolella.

Tässä uusi pistorasia ja kaksi siististi reikää peiettynä oikein.


Maalaustöitä tuli tehtyä sen verran, että eteinen ja yksi käytävät saivat ihan valkoisen maalin ylleen. Lisäksi lattian viimeistelytöihin kuului metallisten listojen laitto uunin eteen ja ovien sekä yhden suuren oviaukon kohdalle. Metallilistat tarrakiinnityksellä ovat muuten todella kalliita! Oikean sävyn löytymien tuotti myös hankaluutta, kun niiden pitää myös istua lattian sävyyn kuin piste iin päälle. Valkotammi oli nyt värisävy vinyylilattiassa ja metallilistoissa. Tapetoinnin tein lastenhuoneeseen ja siinä haastetta toi vanhan tapetin irroittaminen. Tapetointi on oikeastaan omaa lempipuuhaani ja lopulta tehosteseinä näytti kyllä hyvin onnistuneelta. Tässä vielä kuvaa seinästä ja lattialistoista:


Joululomalla on siis sisustaminen ollut sitä, että olen siivonnut kaappeja ja järjestellyt niitä uudelleen. Inspiraation tähän olen saanut Instagramin puolelta Kolmiokuudelle -vinkeistä. Tänään järjestin siivouskomeron uuteen uskoon ja sain siitä todella siistin sekä toimivan. Vaikka siivouskaapissa on kaksi omaa laatikkoa seinässä kiinni ja laatikot myös liikkuvat, niin laitoin niiden sisään lisäkorit. Alhaalla on harvemmin tarvittavat ikkunanpesutarvikkeet ja pesuaineet ja ylhäällä on siivousliinat ja imuritarvikkeet. Olen päätynyt käyttämään liinoissa tiettyjä värejä eri huoneisiin liittyen; keittiössä sininen, kylppäri keltaiset ja muut tilat vihreät. Tavaran karsiminen ja järjestäminen on nyt hitaasti etenevä projekti omassa omakotitalossa. 


Mitä sinun vuoden vaihteeseen kuuluu?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com