Marjapiirakka on parasta juuri nyt tähän aikaan kahvipöydässä tai jälkiruokana. Mustikoita saa metsästä jo ja pakastimesta kannattaa käyttää viime vuotiset marjat piirakkaan. Jos sinulla on paljon marjoja pakkastimessa, niin kannattaa tehdä ne myös nyt mehuksi. Marjapiirakka sopii niin jälkkäriksi kuin kahvipöytäänkin.
Minä sain siskoltani tämän helpon ja herkullisen marjapiirakan ohjeen. Hän oli tehnyt mummolaamme tällä marjapiirakkaohjeella mustikoista suussasulavan piirakan gluteenittomana. Oman marjapiirakkani tein pakastimesta otetuilla punaherukoilla, koska tykkään välillä hieman kirpeästäkin mausta makeassa marjapiirakassa.
Marjapiirakkaohje murotäytteellä
100 g voita taimargariinia
1 dl sokeria
1 muna
2.5 dl glut. kaurajauhoja tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa. Lisää jauholeivinjauheseos vatkaten.
Levitä taikina painellen voidellulle ja korppujauhetulle piirakkavuoalle. Levitä su marjat päälle.
Murutäyte marjapiirakalle
50 g sulaa voita tai margariiniä
1 dl sokeria
1 dl kaurajauhoja tai vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
Ripottele murutäyte marjojen päälle. Paista 200 asteessa keskitasolla n. 25 min. Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Marjapiirakan ohje on helppo ja nopea tehdä. Marjapiirakan voi myös paloitella ja pakastaa, jos teet marjapiirakan tuoreista marjoista. Sadepäivänä leipominen on mukavaa tekemistä, kun ei ole sisällä liian kuuma uunia käyttää.
Täältä löydät raparperipiirakan (voit tehdä tämän myös gluteenittomana) ja täältä löytyy mustikkavadelmapiirakan ohjeet, jotka ovat herkullisia myös.
Marjapiirakat, mustikka erityisesti ja muutkin kasvikset ovat suosikkejani. Laitan kermaviilin marjojen tai muun sekaan, saan pehmeää piirakkaa. Herkullinen on piirakkasi, nuo murut tuovat hyvän suutuntuman.
VastaaPoistaTähän sopisi myös kermaviili hyvin. Käytänkin sitä paljon marjapiirakoissa. Mustikka on myös oma suosikkini!
VastaaPoistaMustikkapiirakka taitaa kyllä olla oma piirakkasuosikkini tai omppupiirakka :)
VastaaPoistaHuomiselle pitäisikin muuten leipoa piirakka, kun saan ystävän pitkästä aikaa meille kyläilemään.
Ihanaa viikonloppua sinulle Aikku <3
Kiitti samoin, hyvää uutta viikkoa sulle!
PoistaKiitti vinkistä. Olen itsekin ruvannut suosimaan gluteenittomia leipiä ja herkkuja, vaikka en sille "virallisesti" yliherkkä olekaan.
VastaaPoistaSopii kaikille, vaikka allergiaa ei olisikaan. Hyvä pointti!
PoistaPensasmustikkaa onkin vielä monta rasiaa pakastimessa, kokeilenpa ohjettasi heti kun Pupunen palaa kesäretkeltä Kummitädin luota.
VastaaPoistaKiitos muistutuksesta ja mukavan helposta ohjeesta!
Tämä on helppo ohje tehdä. Jos tekee tuplana, saa pellillisen piirakkaa kerralla.
PoistaOle hyvä Suvi!
VastaaPoistaOi, oi kun näyttää superhyvältä! Kaikki marjapiiraat uppoavat ja pidän kaikista, mutta jos yksi pitää mainita niin ehkä se on sitten mustikkapiirakka. Tänä vuonna en ole tehnyt kertaakaan raparperista mitään, raparperipiiras on nimittin myös herkkua. Tai kuningatarpiirakka tai... :D
VastaaPoistaNam, marjapiirakka on kyllä hyvää :) Itse tykkään kanssa kirpeimmistä mausta ja parasta on minusta puolukka!
VastaaPoistaTäällä on herkuteltu niin raparperi kuin mansikkapiirakoilla. Marjapiirakat on aina hyviä ja helppoja valmistaa.
VastaaPoistaMukavia kesäpäiviä!