RAPARPERIPIIRAKKA (1 pelti)
3 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl kermamaitoa
2,5 dl voisulaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja kermamaitoa. Lopuksi rasva. Paista 225 astetta 20 min
Kätevä pitkävarteinen taikinan nuolija (Pentik). Paloitellut raparperit levitetään taikinan päälle. |
3dl kermamaitoa (käy myös pelkkä maito)
1,5 dl sokeria
1 munan keltuainen
3 tl voita
1,5 rkl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Laita maito kattilaan ja loput aineet järjestyksessä kylmällä levyllä. Lämmitä pikkuhiljaa, että täyte saostuu. Kaada lämpimän piirakan päälle.
Aurinkoa odotellessa, että terassiprojekti pääsee jatkumaan. Hauskaa alkuviikkoa!
Raparperipiirakka on ihanaa! Joka kevät mietin, että raparperi pitäisi saada istutettua tontinkulmalle. En ymmärrä miksi en muista ikinä taimistolla ostaa raparperiä ja sitten se unohtuu, kunnes seuraava kevät tulee :D
VastaaPoistaVaniljainen täyte tekee pikantin maun piirakkaan. Meiltä saisit taimia!
PoistaHerkullisen näköinen piiras! Meilläkin terassiprojetki vaihtui tänään vohveleihin :)
VastaaPoistaEi hullumpi idea, ja täällä sadetta luvattu koko viikolle!
Poista