29.6.2015

Terassin uusi väri

Olen testaillut terassin ruskean värin vaihtoa Tikkurilan hiilenharmaalla Vinha- puuöljyllä; vihdoin oli vuorokauden satamatta, niin sain yhden osion maalattua. Näyttää sille, että tarvitaan ainakin yksi tai kaksi käsittelyä vielä uudelleen. Harmikseni ostin vain 2,7 litran purkin (39€) kun sen piti riitää 30 neliölle. Mutta puu imi sen verran paljon öljyä, että on pakko ostaa yhdeksän litran purkki n. (80e). Mietin myös olisiko järkevä sävyttää purkki aavistuksen tummemmalla harmaalla, niin voisi riittää käsittely vielä kertaalleen. Tässä kahdessa kuvassa olisi toiveväri terassille. Kuvat ovat viime vuoden asuntomessuilta Jyväskylästä.
Sade vaan välillä estää tätä maalaushommaa,..
9 kommenttia:

 1. Näyttääpä aivan mielettömän hyvältä väriltä. Meilläkin iso terassi ja tänä kesänä tarvitsisi tehdä jotain. En halua ruskeaa sävyä, sillä meillä harmaata kalliota pihassa eli juuri jokin harmaansävy terassiin olisi jetsulleen täydellinen. Tämän postauksen näytän miehellenikin. :)

  Ihania aurinkoisia terassipäiviä!

  VastaaPoista
 2. Suosittelen sävyttämään tummemmalla harmaalla, jos puu ei ole teillä uusi ja vaalea. Meillä on tosiaan ruskea pohjalla, onneksi osa on jo aika vaaleaa viime kesästä, niin saa harmajaa esille paremmin.Nyt maalasin sermejä valkoisella. Alla oli oikean tumman ruskeeta, mutta ilme muuttuu kertaheitolla. Jospa siitä terassi tulisi...

  VastaaPoista
 3. Vitsit. mä oon kanssa niin kyllästynyt ruskeeseen. Haluaisin mustaa tai harmaata terassia, mutta pelkään, ettei meillä tummaan ruskeeseen mikään auta. Saunan maalasin mustaksi viime viikolla ja tuli tosi tumma ruskea! No, sinne se sopi! Ruskea kaiketi vainoaa minua! Tsemppiä maalausurakkaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikkurilalla on uutena sävynä myös musta! Ja sävyttämällä saa mitä vain sävyjä.

   Poista
  2. Tikkurilalla on uutena sävynä myös musta! Ja sävyttämällä saa mitä vain sävyjä.

   Poista
 4. Aikku mieskin täällä toteaa, että todella kaunis lainaten suoraan hänen sanojaan. <3 Luulenpa että tämä meille tulee, koska pian on öljyämisen aika. Tikkuja ei kukaan jalanpohjiin kaipaa.

  Ihania unia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meilläkin yhdessä kohtaa tikkuja irronnut, kun siitä paljon kuljetaan. Puu pitää huoltaa vähän väliä ettei kuivu.

   Poista
 5. Tuon värisen terassin ottaisin minäkin mielelläni! Meilläkin on ruskea terassi, joka kaipaa kipeästi uutta öljyä pintaansa ja olen miettinyt samanlaista sävyn muuttamista kuin sinäkin. Hyvä vinkki tuo tummemman värin valitseminen, kiitos. Pinta-alaa on sen verran paljon, ettei kovin monen käsittelykerran tekeminen oikein hotsita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värisilmästä antoivat ohjeen, että jättää vaikka käsittelyn seuraavaan kesään, niin ehtii vaalentua ruskea puu.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com