27.6.2015

Terassin laatoitusprojekti

Terassi sai nyt uuden pinnan entisen puuritilälattian tilalle. Kävin aiemmin toukokuussa katselemassa laattavalikoimia, ja K-Raudassa oli hyvä tarjous, joten harmajat säänkestävät laatat ostin sieltä. Betonialusta oli kahdesta kohdasta patilla, joten ensin piti hioa betonia tasaisemmaksi niistä kohdista. Sen jälkeen lattialle laitettiin lattiatasoite (Kiilto Topplan). Lattia näytti tässä vaiheessa luistinradalta.

Tasoitteen piti kuivaa kaksi vuorokautta, jonka jälkeen laatat kiinnitettiin saneerauslaastilla (Kiilto Flexfix). Jälleen kaksi päivää lattiaa kuivateltiin ja eilen saumattiin hiilenharmaalla. Sauma-aine piti levittää kahden tunnin sisällä, koska aine kuivuu siinä ajassa.Valkoiset lastat sauma-aineen levitykseen löytyi Halpa-Hallista (3€); pakkauksessa oli kolmea eri kokoa. Lastan ei tarvitse olla edes kovin leveä, paras oli n. 5 cm leveä ja toinen 4 cm. Sauma-aine piti puhdistaa laatoista, ja se tuotti hankaluutta. Iso hyvä sieni käytöön ja vettä lähelle. Puhdistuksen aikana siistin vielä saumoja puutarhaletkun pätkällä vetämällä saumoja tasaiseksi ja suurelta osin saumat tasoittuivat laattoja pyyhkiessä. Laattoja ei saa liikaa hangaata, että sauma-aineen väri säilyy ja saumojen täyte pysyy paikoillaan.
Tälle näyttää valmis laatoitus. Nyt alkaa sitten sisustusprojekti, mutta terassille pääsee nyt ihailemaan näkymiä uudelta lasiterassilta.Nyt on toiveissa ensi viikolle oikein kaunista säätä, toivottavasti aurinko tulee myös esille. Hyvää lauantai-iltaa!


4 kommenttia:

 1. Tulipa hyvännäköinen. Ihana tuollainen lasitettu terassi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä nyt iltaisin istuskellaan ja ihmetellään luontoa lasin takaa, pysyy hyttysetkin loitolla.

   Poista
 2. Hyvännäköistä tuli ja ihana lasitettu terassi!

  VastaaPoista
 3. Tykkään itsekin, että tuli kiva. Pöytä on vielä etsinnässä, mutta ajan kanssa.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com