5.8.2022

Marimekon verhon ompelu

Marimekon verhon ja kahden kapan ompeleminen oli mukavaa diy-tekemistä viime viikolla. Tytär oli ostanut kauan etsimäänsä beigeä Marimekon Unikko-kangasta vihreillä tehosteilla verhoiksi. 

Olen aiemminkin ommellut itse verhoja ja Marimekon verhoista voit lukeakin täältä ja täältä Pentikin verhoista, millaisia verhoja olen tehnyt. Tässä sinulle vinkkiä, miten saa  verhoihisi kauniit sivut ja ylä-ja alakäänteet. 

Ompelen huolittelemalla joko saumurilla kolmella langalla tai tavallisella ompelukoneella siksakilla ylä -ja alakäänteet ensin. Tämän jälkeen silitän molempien sivujen reunat taittamalla sen verran, että Marimekon logo tulee verhon ulkopuolelle ja toinen reuna saman verran.Ompelen sitten suoralla (pitkä tikki esim 4.5)  reunat. 
Käännän sitten päälle ylä-ja alakäänteet n. 8 cm ja silitän taas, apuna käytän nuppineuloja. Jos haluat siistin reunan, niin käännä sentti ensin sisäänpäin. Näin saat täydellisen verhon. Marimekon teksti pitää lukea alhaalta ylöspäin, silloin verhosi on oikeinpäin ja tiedät kumpi on yläkäänne ja kumpi ala.

Tässä alakuvassa on valmiina verhon alakäänne. Yläkuvassa näet  Marimekon tekstin suunnan, kuinka se lähtee alakäänteestä ylöspäin luettuna.


Tässä valmis Marimekko-logon näkyminen verhossa ja huoliteltu reuna.

Kapan ompelussa en käännä sivuja ollenkaan, jos kapan pitää sopia tavallisen kokoiseen ikkunaan. Käännän yläkäännettä n.5 cm ja alakäännettä n. 2 cm. Silitän  reunat ensin ja laitan nuppineulat taas apuna. Mittanauhalla on hyvä mitata, että käänteet ovat kaikissa kohdissa saman kokoiset.

Marimekon Unikko-verho ja kapan silitin höyryllä sileiksi ja näin sain samalla huoliteltua käänteet sileiksi.


Ompeletko sinä itse verhot vai käytätkö ompelijaa?11 kommenttia:

 1. Ihana verho! Minä sekä ompelen verhoja että ostan valmiita. Ompelijaa en ole käyttänyt. Vaihdan verhoja usein, niin verhoja meiltä löytyy :) Aurinkoisia elokuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja, tuli kyllä kivat ja pitkä verho ja kapan ovat samassa tilassa, niin on yhtenäinen väritys ja kuviot.Meillä on sitten samaa vikaa, kun verhot vaihtuvat usein.

   Poista
 2. Itse olen ommellut verhot, se on kivaa puuhaa. Tuo beige unikko on meidän tyttären suosikki. Löytyy hänen kodistaan kupeista ja pyyhkeistä.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sitten sama maku Marimekon suhteen tyttärillämme.Ja Unikko on beigenä kaunis. Rentoa viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 3. Nätit verhot.
  Minä usein teetätän verhot, mutta jokuset on tullut ommeltua mummon opeilla. Kolminkertaiset käänteet 10+10cm eli 20cm menee alavaraan. Yläreunaan käytän yleensä verhonauhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhonauha on myös, mitä käytän.Lisäksi erilaisia rypytysnauhoja yläkäänteessä. Hyvä ohje tuo, minkä mummosi antanut.Marimekon verhoissa säästän näissä käänteiden määrissä.

   Poista
 4. Kauniit verhot tuli! Tykkään niin Unikko-kuosista, vaikka se tuntuu jakavan mielipiteet. Aina ompelen verhot itse, sillä verhoni ovat aina yksinkertaisia tyyliltään eli ei mitään "rynkkyjä" tai laskoksia. Kun jätät tuon Marimekon logotekstin näkyviin verhosta tuleekin tosi tyylikäs. Minä olen aina sen kääntänyt nurjalle puolelle, mutta seuraavalla kerralla teenkin noin kuin sinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös kääntänyt kokonaan logon nurjalle puolelle.Molemmat mallit ihan kivat.

   Poista
 5. Kauniin vaaleat verhot. Itsellä miettiminen haluan olkkariin uudet verhot.
  Mutta minkä väriset ja millaiset? Ovat suunnittelu vaiheessa. Täytyy ensin saada tuleva olkkarin muutos valmiiksi,ehkä sitten hahmottuisi paremmin. Pidän nykyisistä verhoista vähän liikaakin,koska ovat olleet ko mielestäni liian kauan😂
  Mukavaa elokuuta sinulle🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa elokuuta sullekin.Olohuoneessa meillä ollut verhot myös kauan, ei ole tarvetta vaihtaa vielä.Ajaton malli kun on.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com