21.7.2022

Parvekkeen sisustaminen

Kesälomalla olen aloittanut kerrostalon parvekkeen sisustamisen, ja ensimmäisenä hankin pehmeän harmajan terassimaton lattialle.Terassimatto on pehmeä jalan alla ja se menee tämmöisessä lasitetussa parvekkaassa hyvin läpi vuoden.Terassimaton alla on pienet nappulat, joten niiden avulla ei pääse keräämään kosteutta maton alle.Parvekkeen matto on koottu kahdesta palasta, joten sain helposti mattokonaisuuden. Matto pysyy imuroinnilla puhtaana.


Terassin sälekaihtimet ovat uudehkot ja ne suojaavat hyvin paahtavalta auringolta.Sälekaihtimet saan avattua limittäin ja siten myös saan laseja aukaistua tuuletusta varten.Nämä sälekaihtimet ovat Lumonin valmistamat. Väri näissä on harmaa, joten katupöly ei heti näy säleissä.


Parvekkeelle olen tuonut aurinkokennovaloja, joten nyt ne saavat jo iltaisin palaa ja tuoda tunnelmaa parvekkeelle.Kerrostalon kattoon en vielä saanut laitettua näitä valoisia pallolamppuja, mutta täytyy vielä selvittää, onko siihen saatavilla millaisia koukkuja.

Vihreää kasvillisuutta tulee tekokasveina, koska ovat itselle helppohoitoisimmat sellaisenaan.Tämän palmun ostin alennusmyynnistä ja talvella sen voi siirtää olohuoneeseen sisälle.

Ikean valkoinen hylly on sopiva kulmassa olevaksi säilytystilaksi. Siihen somistelen niitä vihreitä kasveja vielä lisää. Ikean hylly on joku vanha ale-ostos vuosien takaa.


Kalusteet ovat vielä hankkimatta, mutta nyt ensin pidän tuon Pentikin penkin tuolla parvekkeella. Siihen etsin valmiita pehmusteita, mutta en löytänyt sopivan mittaisia. Ompelen siihen sekä selkänojaan että istuinosaan säänkestävät pehmusteet. Olin kyllä ajatellut jotain kivaa Marimekon kangasta, mutta jää vielä nähtäväksi mitä laitan penkille.


Heinäkuussa on ollut kauniita auringonlaskuja, joita on voinut ihailla omakotitalon lasitetulta terassilta. Mikä sinun parvekkeella tai terassilla on parasta?

3 kommenttia:

 1. Viihtyisältä näyttää. Meillä on tuo sama harmaa matto kesähuoneessa. Terassillamme on parasta se että se on iso, joten kaikkea haluamaansa sinne voi laittaa. Terassin yhteydessä oleva kesähuone taas on siitä mukava, että siellä voi esim. ruokailla aikaisesta keväästä alkusyksyyn.
  Mukavia lomapäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Tuo teidän kesähuone on varmasti ihana myös. Näillä lisätiloilla saa jatkettua kevään ja syksyn pituutta.

   Poista
 2. Parasta meidän takapihassa on se, että olen istuttanut sinne aikoinaan tuijia ja nyt ne antavat todella hyvän näkösuojan meille ja pitävät pahimman paahteen myös poissa.
  Parveke on kaunis ja todella hyvä idea nuo kaihtimet sinnekin.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle Aikku <3

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com