21.5.2013

Pihalla ja terassilla

Meidän piha on suhteellisen helppohoitoinen. Takapihalla on yksi tälläinen havupenkki, jossa on reunassa kivikkokasveja. Talven jälkeen nämä ovat suhteellisen hyvin menestyneet. Kääpiovuorimänty alkaa olemaan sen kokoinen, että ei enää tarvitse laajentua, ettei vie tilaa muilta kasveilta. Pilarikatajan söi viime kesänä toukat, sen vuoksi se on osaksi ranka, mutta näyttää kasvavan edelleen. Toinen niistä kuoli ja sen tilalla on tuija. Pallokataja on hauska, tykkään sen pyöreästä muodosta. Valkoinen koristekivi pitää kaivaa pois edessä olevien havujen alta. Punainen kuorikate näkyy vuodesta toiseen vielä kivalle silmään.


Valkovuokot kasvaa meidän pihalla syreenien juurilla.

Terassi on meidän kesän tärkein huone. Terassiin kuuluu katos ja lisäksi noin 40-50 neliöä katotonta tilaa. Siellä pidetään auringonottotuoleja ja kesäkukkaruukkuja. Tilaa on reilusti, sinne voisi laittaa vielä löhökiikun. Koska tila on taivasalla, niin sinne ei tekstiilejä tule laitettua sateen sattuessa. Kesän mittaan tiedä mitä sitten tulee sinne vielä hankittua.Tässä tunnelmakuvaa edelliseltä illalta. Olin Partylite-kutsuilla viikonloppuna, kuulin, että sitrushedelmä- tuoksuiset kynttilät häätävät itikoita (tai siis tainnuttavat) niin tilasin sitten niitä tuikkivia ja Escential kynttiläpurkin. Matador-lyhdystä tulee upeat valoefektit hämärässä illassa terassin
Avoterassilla meidän on meidän grilli, joka lämpenee harva se päivä. Kasvikset tehdään nyyteissä höystettynä herkkusienillä (joka niistä tykkää, meillä ei kaikki), oliiviöljyllä, yrteillä ja tuorejuustoilla.


Kohta kirmataan kesälaitumille ja juhlitaan valmistuvia! Ihanaa aikaa tämä kesän alku..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com