20.4.2014

Helppo appelsiinijuustokakku

Eilen aamulla leivoin Valion ohjeella tämän pääsiäisen limejuustokakun. Limen tilalla käytin appelsiinia ja vaniljarahkaa, ja maku oli kyllä erittäin loistava! Tässä kakussa ei käytetä liivatetta vaan munalla sidotaan rahka hyydykkeeksi ja paistetaan uunissa.


Tässäpä ohjetta:

Orange Pie

Pohja:
1 pkt (175g) kaurakeksejä (murskaa keksit ja lisää voisula niihin)
75 g margariiniä tai voita

Vuoraa irtopohja ( 24 cm) leivinpaperilla ja taputa kakkuseos siihen. Nosta myös vuoan reunoille 4 cm seosta. Esipaista 5-7 min pohjaa, lisää täyte ja paista 175 astetta 23 min uunin alatasolla.

Täyte:
2 dl kuohukermaa (vatkaa erikseen)
2 prk (a 200g) vaniljarahkaa (sekoita rahka, sokeri, appelsiinijutut eri astiassa ja yhdistä lopuksi kermavaahtoon)
½ dl sokeria
2 keltuaista
1-2 tl appelsiininkuorta (raasta)
1-2 rkl appelsiinin mehua (purista)

Koristeeksi: 1 dl kuohukermaa vaahdotettuna (jos haluat), 1 tl vaniljasokeria, 1 tl sokeria ja esim. raekarkkeja




Pie on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä. Koristele ennen tarjoilua.









2 kommenttia:

  1. Kiva ohje, muttei taida olla apple... :)

    VastaaPoista
  2. On hyvä ohje, mutta tosiaan siis appelsiini eikä omena. Mut sopis vaarmaan omenajuustokakkuunkin.

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com