Tässäpä ohjetta:
Orange Pie
Pohja:
1 pkt (175g) kaurakeksejä (murskaa keksit ja lisää voisula niihin)
75 g margariiniä tai voita
Vuoraa irtopohja ( 24 cm) leivinpaperilla ja taputa kakkuseos siihen. Nosta myös vuoan reunoille 4 cm seosta. Esipaista 5-7 min pohjaa, lisää täyte ja paista 175 astetta 23 min uunin alatasolla.
Täyte:
2 dl kuohukermaa (vatkaa erikseen)
2 prk (a 200g) vaniljarahkaa (sekoita rahka, sokeri, appelsiinijutut eri astiassa ja yhdistä lopuksi kermavaahtoon)
½ dl sokeria
2 keltuaista
1-2 tl appelsiininkuorta (raasta)
1-2 rkl appelsiinin mehua (purista)
Koristeeksi: 1 dl kuohukermaa vaahdotettuna (jos haluat), 1 tl vaniljasokeria, 1 tl sokeria ja esim. raekarkkeja
Pie on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä. Koristele ennen tarjoilua.
Kiva ohje, muttei taida olla apple... :)
VastaaPoistaOn hyvä ohje, mutta tosiaan siis appelsiini eikä omena. Mut sopis vaarmaan omenajuustokakkuunkin.
VastaaPoista