12.12.2014

Piparintuoksua ja paras pipariohje

Joulu tekee tuloaa, ei uskoisi, että se on jo vajaan kahden viikon päästä. Joulu osaa yllättää minut joka vuosi, ja kaikenlaista puuhaa on vielä odottamassa ennen suurta juhlaa. Tänä jouluna muutamaan pakettiin sujahtaa itsetehtyä, toivon mukaan ompelukset ja kudontatyö eivät jää seuraavaan jouluun. Inspiksen iskiessä helposti se myös lopahtaa. Kun näen kaunista kangasta tai lankaa, niin omissa visioissa siitä tekee vaikka ja mitä. Kesäisen Turkin matkan ihanat valkoiset kimaltavat langat ovat edelleen pussissa, mutta kenties joululomalla sitten niistä valmistuu se bolero tai jotain. Ohje on vielä hakusessa. Ja ehkä se inspiraatiokin. Täytyy muuten kehua, että Turkista löytyy aivan upeita lankoja ja kankaita; turkkilaiset ovat taitavia käsityöihmisiä.



Piparin tuoksua on leijunut jo meidän kodissa ja osa possuista sekä muumeista on jo syötykin siihen tahtiin, että voi joutua vielä uuden taikinan tekemään. Valion luotto-ohjeella syntyy nopeasti piparitaikina. Toki se saa olla jääkaapissa muutamia tunteja; itse leivon seuraavana päivänä.

Piparit n. 100 kpl

1,5 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
250g margariiniä
2-3 rkl piparimaustetta (tai 1 rkl kanelia, 1 rkl neilikkaa, 1 rkl inkivääriä)
0,5 tl suolaa
2 munaa
2 tl soodaa
8-9 dl vehnäjauhoja

Siirappi, sokeri, margariini ja mausteet kattilaan, keitä sekoittaen, kunnes on tasainen ja kiiltävä. Jäähdytä. Vatkaa munat joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.Paista 175 min 8-9 min.





Muotit: Ullan Unelma Tampere (lumihiutale ja kukka)
 ja Martinex (muumit)



Essu: Finlayson muumiessu




Muumimamma ja Pikku-Myy piparit ovat lasten mieleen, niitä Papu  rasiasta etsii itselleen. 



2 kommenttia:

  1. Meillä on kaksi kertaa leivottu pipareita ja aina piparipurkki tyhjenee tosi nopeasti:)) ihanaa lauantai-iltaa:)

    VastaaPoista
  2. Kiitti samoin! Päivä meni jouluostoksilla, ja nyt väsyttää. Vaaleita pipareita voisi huomenna leipoa.

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com