16.2.2016

Verhot työ/leikkihuone Marimekosta

Olen ihastunut nyt kahteen (tai on useampiakin malleja) Marimekon kankaaseen. Ne ovat Kulkue ja Hetkiä- kankaat. Kulkue kankaassa ihastuttaa hahmot, jotka ovat hauskoja ulkonäöltään ja ilmeiltään.Meidän Papu on myös Peppi Pitkätossu-fani, niin nämä sopivat myös sen vuoksi leikkihuoneeseen. Luin jostakin blogista, että lapsi pelkäsi niitä verhokankaana kun sängystä katseli. Meillä nämä verhot olisivat yhdistetyssä työhuoneessa ja leikkitilassa. Kulkue kangas sopii mielestäni kaikenikäisille ja myös opiskelija-asuntoon oli myyjän tytär laittanut nämä ikkunaan.Kulkue kangas
kuva lainattu: www.finnishdesingshop.fi
Toinen on tämä Hetkiä -kangas, joka myydään "raportteina" eli yksi kuvion pituus on 242 cm. Yleensä tuo on normi-ikkkunaverhon mittainen. Kulkue kankaan yhden raportin pituus on 117 cm, eli kahdesta raportista tulee se 234 cm. 


Hetkiä kangas, valko-musta


kuva lainattu: www.finnisdesignshop.fi

Ompelin synttärilahjaksi ja toisen verhon joululahjaksi opiskelijatyttärelleni Räsymatto-kankaasta. Siinä käänsin Marimekko-logot kankaan sisäpuolelle, koska mielestäni ne näyttivät sillä tavalla paremmalle. Marimekon liikkeen myyjä sanoi, että se on makuasia haluaako jättää logotekstin näkyviin vai kääntääkö. Jotkut haluavat, että brändi näkyy. Sitten verho on oikeinpäin, kun Marimekko teksti lähtee oikeasta reunasta alhaalta ylöspäin.

Tykkäätkö sinä Marimekon kankaista verhoina?

7 kommenttia:

 1. Tuo Kulkue on hauska. Ja joku pikkuinen oli pelännyt kangasta, kun oli katsonut sitä ikkunassa. Mutta Peppi Pitkätossu-fanille tuo kangas sopii.
  Minulla on muuten tuo Hetkiä -kangas laatikossa, olen ostanut sen Herttoniemen Marimekon myymälästä ajatuksella, että tekisin siitä seinävaatteen. Myymälässä oli silloin ystävänpäivämyynti ja tuota kangasta myytiin alennuksella. Tuo kuva Esplanadista on lempikankaitani Marimekon kankaista. Probleema on siinä, että minulla ei ole kankaalle sopivaa seinää. Näinkin voi käydä.
  Meillä ei ole verhoja ikkunoissa. Jos olisi, niin ehdottomasti jotain Marimekkoa!
  Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluatko myydä sen kankaan mulle?Seinällä se olisi muuten kivannäköinen,olen nähnyt niitä tuolla instassa.

   Poista
 2. Mä tykkään todella paljon Marimekon kankaista :) Verhoja on tullut haalittua erilaisia mutta nyt ei ole yhtään ikkunassa. Tekis mieli jotain valko-mustaa kangasta ja tuo Hetkiä kangas olis kyllä aika ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt Räsymatto keltaisena kodinhoitohuoneessa.On ollut siinä joskus myös Lumimarjaakin.

   Poista
 3. En osaa kuvitella meille Marimekon verhoja.
  Ystävälläni on kodissaan monet Marimekon verhot ja ne näyttää tosi kivoille. Siellä käydessäni rupean aina pohtimaan, käviskö ne meillekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan perusverhoja esim. Ikeasta ikkunoissa. Olkkarissa valkoiset purjerenkain. Makkariin laitan yhden kirppislöydön, jos se on onnistunut ikkunassa, niin laitan tänne kuvaa siitä. On laskosverhotyyppinen.

   Poista
 4. Meillä on poikien huoneissa ja keittiössä verhot Marimekon kankaista. Kuopuksen huoneessa kun on kaksi metsänvihreää seinää, niin verhoina on vihreää Isot kivet kangasta siten, että olen puolittanut kankaan pituussuunnassa. Esikoisen huoneessa taas on kaksi harmahtavan sinistä seinää ja ensin hänellä oli verhot sinikuvioisesta Metsänväki -kankaasta, mutta kun tuli se plagiointikohu, niin halusin vaihtaa verhot. Ompelin uudet Vanhakaupunki -kankaasta, sinisellä pohjalla vihreitä ja sinisiä taloja. Keittiöön olen ommellut kaksi laskosverhoa valkoisesta Kuusama -kankaasta. Meillä samaa kuosia vahakankaat sekä valkoisella, että ruskealla pohjalla, mutta niitä en ole käyttänyt pitkään aikaan, vaikka se on ihan lempikuosini.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com