17.2.2017

Raakasuklaan tekoa ja gluteeniton mustikkapiirakka

Tein viime viikonloppuna raakasuklaata ja gluteenitonta mustikkapiirakkaa. Viikonloppuisin olen laittanut aamiaiselle tai brunssille asetelmia hedelmistä, joita voi syödä sitten pitkin päivää. Asetelma on jo puoli ruokaa! 

Raakasuklaa: 
150 g  raakakaakaomassaa (Cocovi)
70 g    raakakaakaovoita (Cocovi luomu)
n. 25 g kookossokeria (laitoin enemmän)
n.1/2 tl jauhettua luomulaatuista vaniljaa (käy myös vaniljasokeri, jos ei ole oikeaa)
suolaa
mustikkajauhetta (laitoin osaan muoteista oikeita pakastemustikoita, ne kannattaa muotissa laittaa suklaan sisään, kun ovat vetisiä)
luomuhunajaa
Sulata raakakaakaovoi ja -massa vesihauteessa. Lisää suola,vanilja ja hunaja. Tarkista maku! Massa saa olla 42 asteista. Sekoita seos isossa astiassa nuolijalla tai vispilällä, kunnes suklaa alkaa paksuuntua ja lämpötila on n.27 astetta. Nosta suklaa vielä vesihauteeseen ja saavuta 30 asteen lämpötila. Kaada muotteihin.
Säilytä jääkaapissa alaosassa ja valmista seuraavana päivänä. 


Gluteeniton piirakka (ohje Myllärin)

Pohja:
125 gvoita tai margariinia
1 dlsokeria (laitoin kookossokeria, tulee tumma pohja)
1kananmuna
4 dlgluteeniton kaurajauhe
1 tlleivinjauhe

Täyte: 
2 dlvadelmia ja mustikoita


1 prkmaitorahkaa
1kananmuna
1/2 dlsokeria

Sulata rasva, Lisää rasvan sekaan sokeri, muna sekä jauho-leivinjauheseos.
Levitä taikina piirakkavuokaan ja päälle marjat. Lopuksi rahkamunasokeriseos päälle.
 Paista alaosassa 200 astetta 25-30 min.



Ihanaa viikonloppua ja muista käydä osallistumassa arvontaan! Onko sun gluteenittomat leivonnaiset onnistuneet?

4 kommenttia:

  1. Kiitos tuosta gluteenittomasta reseptistä, menee kyllä testiin. Jonkin verran leivon myös gluteenitonta, joskus tuntuu että piirakan pohjasta tulee hieman "liisterinen", toisinaan onnistuu ihan hyvinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ok resepti.Jätin rahkan pois yhdestä piirakadta,mutta aina se on mehevämpi rahkan kanssa.Huomenna kokeilen sämpylöitä tehdä.

      Poista
  2. Herkullisen näköinen hedelmälautanen.
    Aika vähän tulee tehtyä gluteenittomia herkkuja. Joitakin olen kuitenkin tehnyt ja ovat onnistuneet oikein hyvin.

    VastaaPoista
  3. Tuota raakasuklaata olen monesti miettinyt että pitäisiköhän tehdä itse mutta onkohan liian haastavaa hommaa minulle :D

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com