9.1.2018

Nyhtökaurasta salaattia- helposti

Nyhtökaura on hyvä apulainen lihan sijaan salaattiin! Pulled oak Monday- eli nyhtökaurasta tein iltanälkään proteiinipitoisen salaatin viikonloppuna. Nyhtökauraan saat rapeutta, kun sen käytät ensin tilkassa öljyä paistinpannulla.  Minä lisäsin myös suolaa ja pippuria (sekoitus) myllystä salaattiin makua tuomaan. Nyhtökaurassa on kauran lisäksi myös hernettä ja papua mukana, proteiiniä siis paljon eikä lisäaineita.  Kuulostaa terveelliselle vaihtoehdolle.

Jaan sinulle hyväksi testatun , nopean ja helpon ohjeen, jossa pääraaka-aine on nyhtökaura: 

Nyhtökaurasalaatti


 • Valmis salaattisekoituspussi esim. Hetki suomalainen salaatti 150g (tai jos itse haluat pilkkoa salaattia)
 • kurkkuviipaleita
 • ananaspaloja
 • Pulled oak Monday (paista öljyssä pannulla, lisää suolaa ja pippurisekoitusta)
 • tomaattisiivuja tai omia lempivihanneksiaValmis nyhtökaurasalaatti näyttää herkulliselle ja se myös maistuu hyvälle. Tätä nyhtökaurasalaattia tulee tehtyä myös toiste, koska se on ravitseva salaatti vaikka iltapalan syödessä. Tykkään paljon laittaa aina myös jotain silmänruokaa pöytään, tällä kertaa laitoin tämän kivan mustavalkoisen lautasen ja kuusiservetin, joka sopii hyvin tähän vuoden aikaan.  Lisäksi on muuten tärkeä asetella ruoka kauniiksi lautaselle. Kurkkuviipaleet ovat nätisti jonossa tomaattien jälkeen, ei siis tämän ihmeellisempi asettelu, mutta jotenkin vain on houkuttelevamman näköinen, kuin jos kurkut olisivat sikin sokin nyhtökauran seassa. 


Nyhtökauraa kannattaa kokeilla, koska se on ihan kasviperäinen ja ekologinen tuote. Minulla on kuvissa näkyvät vaalean sinisen  Iittalan lasit käytössä joka päivä. Ja näitä muuten löytyy kaapista eri väreissä, ja niitä on kiva vaihdella kattauksen mukaan. Laseja on näitä matalia malliltaan, mutta myös jalalla varustettuja Verna -laseja. 


Oletko  sinä `kuullut nyhtökaurasta?

6 kommenttia:

 1. Pitäisi kokeilla! Uskon että salaatti on hyvää.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä nyhtökauroja on eri tekijöillä erilaisia myös maultaan.Tykästyin tähän,ja ehkä vegaanisuus on hyväksi ruokavaliossa välillä.

   Poista
 2. Salaatit onkin hyviä väli- ja iltapaloja. Herkulliselta näyttää!

  VastaaPoista
 3. Näyttää hyvältä! Mukavaa viikon jatkoa♥

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvältä. Minulle nyhtökaura on ihan outo juttu, mutta pitääkin kokeilla.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com