26.2.2018

Kokemukset pellavalakanat

Pellava makuuhuoneen tekstiilien materiaalina on kyllä yliveto. Tilasin verkkokaupasta hiekan värisen parivuoteen pussilakanan, joka on pellavaa. Ohjeessa suositeltiin käyttöönottopesua ja nyt muutaman yön jälkeen, niin en kyllä vaihtaisi enää takaisin puuvillaisiin tai vastaaviin. Materiaali on juuri niin upea kuin vain voi olla. Ihoa vasten se on pehmeä ja miellyttävä eikä liian kylmä. Voin kyllä suositella kaikille pellavaa makuuhuoneeseen petivaatteisiin.


Myös kotimaisuus on aina tärkeä itselle ja Finlayson haluaa valmistaa meille kuluttajille perinteitä kunnioittaen laadukkaita tuotteita. Suosi siis suomalaista! 


Mukavaa hiihtolomaa niille, joilla loma on! 

Onko sinulla kokemusta pellavasta?

14 kommenttia:

 1. Pellava on kyllä upea materiaali. Olisi ihan paikallaan meidän tuskanhikisiin kesiin. Ilmastoinnista huolimatta on aina liian kuuma. Pitääkö nämä mankeloida? Se on vähän se ongelma. Kysyin pesulasta mankeloinnin hintaa ja olisi 25 dollaria per pussilakana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä viilentää kesällä ja näin talvella ovat sopivan lämpimät(meillä makuuhuonern lämpötila 18-19 astetta).Ei tarvitse mankeloida eikä silittää.Tämä Finlaysonin on niin laadukas.Pesin ja kuivasin telineessä,pienet rypyt kuuluvat pellavan ominaisuuksiin.

   Poista
 2. Pellava on ihana materiaali niin lakanoissa kuin muutenkin. Meillä on ollut jo pidempään pellavalakanat käytössä, enkä kyllä vaihtaisi. Nämä uudemmat ovat vaan osoittautuneet ei niin hyviksi, valitettavasti merkeillä on väliä. Finlaysonia meillä ei olekaan, joten niitä voisinkin testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla,että olet tykännyt.Eri merkeillä on laadussa eroja.Tämä Finlaysonin oli laadukad ja mielestäni hintava, mutta on ihana ihoa vasten.Lakanat hankin samasta paikasta seuraavaksi.

   Poista
 3. Tuota mankelointia minäkin mietin, mutta luin kommenteista että näyttävät ihan hyviltä ilmankin. Varmasti mukavat käytössä, pitää laittaa toivelistalle.

  VastaaPoista
 4. Eipä ole kokemuksia, vaikka aina ihailen niitä kaupoissa. Puuvillaa on kaikki tähän asti.
  Pitäisi ehkä satsata...

  VastaaPoista
 5. En ole raaskinut ostaa pellavalakanoita. Haluaisin vaaleanharmaat pussilakanat miehelle ja itselleni. Kovasti näistä kuulee hyvää, joten kai tässä pitää alkaa säästämään, että pääsee itseään hemmottelemaan <3

  VastaaPoista
 6. Minä olen monesti harkinnut pellavaisia petivaatteita, mutta olen pelännyt että ne ovat aivan hirveät ryppykasat. Meillä ei nimittäin käytetä juurikaan päiväpeitettä ja olen miettinyt, että näyttääkö sänky aivan karmealta pellavaisilla pussilakanoilla. Tosin eipä meillä juuri makuuhuoneessa oleskellakaan, että hyvin voisin vihdoin kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Minulla ei ole kokemusta pellavasta ja siksi kiinnostuin heti kokemuksistasi.

  VastaaPoista
 8. Ei ole kokemuksia, mutta varmasti mukavan tuntuiset! Kaunista talvipäivää❤

  VastaaPoista
 9. Ei ole kokemusta, mutta paljon hyvää kuullut. Hintaahan noilla usein on, mutta ovat varmasti hintansa väärti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin oli hintava,mutta on hintansa väärti.Suosittelen!

   Poista
 10. Vaikka yöllä paukkuu parinkymmenen asteen pakkaset ja makuuhuoneen patterissa ei juurikaan lämpöä ole, olen pärjännyt yöt pelkällä pellavapussilakanalla.
  Pesun jälkeen kuivatan lakanat kuivausrummussa silityskuiviksi ja mankeloin. Onhan ne sitten ihanan sileät kun laittaa kaappiin, mutta pellavahan käytössä ei sileänä pysy. Ja se onkin juuri sen ihana ominaisuus, luonnollisen ryppyisyys.

  VastaaPoista
 11. Eipä ole kokemusta lakanoissa, mutta joskus sellaiset on vielä kyllä hankittava.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com