4.2.2018

Vihertääkö teillä?

Tänään on ollut oikein ulkoilupäivä pienestä pakkasesta huolimatta. Viisivuotias halusi lähteä hiihtämään, ja kyllä hän on hyvä jo suksilla menemään. Mäkeä osaa jo myös laskea, mutta ei ihan niitä suurimpia mitä itsekin tulen auraamalla mieluummin alas. Sitten illalla kävimme vielä luistelemassa, kaakaota oli termarissa mukana. Se olikin ehkä tärkein kapistus tänä iltana. Muutoin viikonloppu onkin mennyt rentoillessa, uusia kirjoja selatessa, uusia ompelujuttuja suunnitellessa ja vähän on tullut siivoiltua kaappeja sekä lannoiteltua viherkasveja.

Anopinkieli on innostunut kasvamaan, kun siirsin sen tuohon ikkunan lähelle valoon. Huonekuusi on myös hyvin kasvattanut uusia latvojaan; vähän on ruskeita oksia alaosassa. Ikeasta ostettu Kookos on vielä hengissä, vaikka yksi pitkä kuihtunut lehti piti nyt leikata pois. Tai oikeastaan leikkasin vain kuivan osan, niin mies tuli se terve osa kädessään näyttämään, että leikkasin tämän pois, kun se oli kuivunut...Mutta kohta voikin vaihtaa multaa viherkasveille ja lannoittaa jo reilummin niitä. 

Viherkasvit ovat oikein buumi tällä hetkellä sisustuksessa! Ja jos niitä asettelee ryhmiin tai isoja kasveja ihan yksinkin hyllyyn tai lattialle, niin näyttää hyvälle. Erilaisia telineitä löytyy myös kasveille, ja nekin ovat käytännöllisiä. Silloin saa kasvin vaikka korkeammalle lattianrajasta tai vaikka asetelman laatikkomaiseen telineeseen.Miten vihertääkö teillä?

8 kommenttia:

 1. Vihertää vain yhden kaktuksen verran tällä hetkellä. Olen niin huono pitämään kukkia elossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten tuo kaktus on ainakin hyvä valinta! Sama tahtoo olla itselläkin, että kastelu unohtuu.

   Poista
 2. Joo, vihertää! :D Ostin just viime viikolla uuden, ison peikonlehden ja mun tavoitteena on tehdä olkkarin yhdestä nurkasta viidakko.. kunnes käy niinku normaalisti ja saan jotenkin kaikki kukkaset/kasvit kuolemaan.. hmm.. ;D Oon kans tosi huono pitään kasvit hengissä.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikonlehti on kyllä nätti kasvi ja taitaa olla useimpien vika tuo, että ne nuupahtavat ennenpitkää.Nämä mun kasvit kestävät kuivuutta!

   Poista
 3. Oi, komia huonekuusi! Meilläkin oli, mutta potkaisi tyhjää, kun kämpästämme ei vain löytynyt sille talvehtimiseen soveltuvaa ympäristöä. :D Meillä on onneksi tosi paljon muitakin kasveja, joten ei sitä yhtä menetystä jäänyt murehtimaan. (Viime laskemalta meillä oli 32 huonekasvia.) Olen iloinen, että viherkasvit ovat taas muotia - kaupoista löytyy laajempaa valikoimaa niin kasveja kuin kasvituotteitakin myös pitkäaikaisharrastelijan iloksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on sitten kuin viidakko siellä! Minulla on viisi kasvia ja kaksi joulukukkaa vielä.

   Poista
 4. Eipä viherrä kuin muratti olkkarin hyllyllä! Suosin leikkokukkia!(sattuneesta syystä...)
  Pirteää viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ihania talvipuuhasteluja teillä! Täällä ei viherrä lainkaan..oon kyllä sellainen tumpelo kastelija, muistan aina sen kastelun vasta sitten kun lehdet jo tippuu:) Ihania nuo vihreät kyllä on! Leppoisaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com