27.7.2019

Terassi toinen olohuone

Terassi on toinen olohuone näin kesäaikaan, kun ilmat ovat hyvät eikä sada. Terassilla on voinut viettää koko päivän alkaen aamiaisesta illan viimeisiin hetkiin, kun aurinko laskee ja ilma viilenee.Kesän helteet ovat sijoittuneet nyt parin viikon ajalle koko kesänä. Siksi pitää ottaa täysi hyöty näistä ihanista kesäpäivistä. 


Ensi kesällä suunnittelin, että laitan enemmän viidakkomaista tunnelmaa tähän terassille eli toiseen olohuoneeseen.Tunnelmaa saa suurilla kukkaruukuilla  ja -laatikoilla, joihin haluan heiniä ja värikkäitä helppohoitoisia kukkia. Nämä alakuvan laatikon kukat ovat niitä itsekasvatettuja liljoja ja gladioluksia. Niistä voit lukea täältä myös!


Terassilla sinun kannattaa käyttää aurinkovarjoja, joita saa säädellä auringon suunnan mukaan.Meillä on kaksi varjoa terassilla eri puolilla isoa terassialuetta. Marmoriteluneet pitävät varjot hyvin aloillaan, vaikkkovalla tuulella saattavat kyllä kaatua. Toinen varjo on halkaisijaltaan n. kaksi ja puoli metriä, joten se suojaa myös olohuoneen ikkunoihin tulevaa lämpöä ja valoa.Laitoin tilliä pakkaseen kasvihuoneesta ja kukinnot jätin maljakkoon terassille. Niistä tulee kiva tuoksu, kun loikoilee lepotuolissa. Nyt kannattaa kotisi pihalta kerätä kukkamaljakkoon mitä vain keksitkin.Luin lehdestä, että kehäkukan lehdet kannattaa kuivata ja käyttää talvella jalkakylpyaromina.Ne pitää muistaa kerätä talteen ja samoin pitää muistaa suuria siemeniä ensi kevään kasvatuksia varten.


Mitä sun helteiseen viikonloppuun kuuluu?

6 kommenttia:

 1. Ihana terassi teillä <3 Meidän viikonloppuun on kuulunut aurinkoa, paljon sitruunavettä, leffoja ja haleja. Aika täydellisen rento viikonloppu siis täällä ollut.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalle ja rennolle viikonlopulle. Tänä viikonloppuna sai vain olla, koska oli niin lämmintä. Samoin sulle Outi ihanaa viikkoa!

   Poista
 2. Upea ja viihtyisä terassi tosiaan onkin ylimääräinen huone.
  Kivoja päiviä heinäkuun loppuun!

  VastaaPoista
 3. Ei ihme, että terassi on toinen olkkari. Aivan ihana ja viihtyisä paikka nauttia kesäpäivistä. Mekin melkein asustellaan terassilla lämpiminä päivinä. Ja aamukahvit toki pitää siellä aina myös juoda :) Muutaman päivän vielä voi nauttia terassielämästä ennen kuin työt alkaa.

  VastaaPoista
 4. Upea terassi, siellä varmasti viihtyy milloin vain, vuodenajasta riippumatta. :)

  VastaaPoista
 5. Tuo aurinkovarjo on hyvä idea. Vaikka olin jo harkinnut lasikattoakin. Tietysti se on työläämpi asettaa mutta tukevampi valinta.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com