8.9.2019

Liina ilman ompelukonetta

Viikonloppu meni sateisessa säässä ja tänään ehdin myös tekemään oikean siivousken kotona. Matot ovat ollee poissa lattialta, kun innostuin mieheni kanssa pesemään niitä viikkos sitten. Luutuamisen ja imuroinnin jälkeen laitoin matot lattialle ja järjestin paikat kutakuinkin ojennukseen. Keittiön pöydälle laitoin uuden kaitaliinan, joka oli niinkin helppo diy-juttu, eli liina ilman ompelukonetta. Liina ilman ompelukonetta onnistuu, jos kangas on vahapintainen. Ostin viinkoloppuna Pentikin liikkeestä vahapintaisen palan kangasta pakalta 50 senttimetriä. Kuvio on ihastuttava versio Pioni-kankaasta nyt tummalla pohjalla. Jos haluat liinoja kaksi poikittain, niin sitten pitää ostaa tuplamäärä tuota kangasta. Kapealla liinalla saa tehtyä pöydälle nopeasti ilmettä, jos sinulla on vaikka hyvin yksinkertaiset väripinnat kuten vaalea tai tumma seinissä. Meillä on harmaat seinät ja ikkunoissa valkoiset verhot, niin tuo tumma kaitaliina sopii hyvin pöydälle. Aiemmin tässä oli jo myös Pentikin syysaiheinen kaitaliina, jonka itse ompelin kankaasta viime vuonna. Siitä voit lukea täältä! Nyt kaitaliina on lasiterassilla tuomassa väriä sinne tummalla pöydälle.
Tämä kaitaliinan tummapohjainen kukkakuvio sopii keittiössä valkoiseen pöytään ja valkoisiin verhoihin. Kaitaliinan päät voit ommella, jos haluat piiloon hulpioreunat. Itse aion ommella vain ne päät, ja reunat saavat olla ompelematta. Näin siis voi saada ompelematta kivan pmytäliinan pöydällesi.

Tämän kaitaliinan pinta on käsitelty vahamaiseksi, joten se on armollisempi, jos kaitaliinan päälle kaatuu jotain.Siis ei vaadi kovin ihmeellisiä pesuja, vaan jäljet voi pyyhkiä kostealla pyyhkeellä. Pioni on mielestäni aina niin kaunis tuolla puutarhassa, maljakossa ja erilaisissa kankaissa kuvioina. Löysin muuten kauniin vihreän sävyisen Lokki-verhokankaan (Marimekko) kirpparilta. Verho on nyt ikkunassa ja se sopii tumman divaanin seuraksi vallan hyvin. Lokki-verhon kangas oli ihanan pehmeää, ja se saattaa olla ehkä vanhempaa tuotantoa tai sitten se on jotain satiinin tyyppistä kangasta. Mutta tästä ihanuudesta sitten lisää  viikolla.

Olen päässyt tekemään Pentikille ihanan blogiyhteistyön verhojen ja tekstiilien myötä, niistä voit lukea täältä klikkaamalla!


                                                                                                                     


Oikein ihanaa alkavaa uutta viikkoa sinulle!

Mitä pidät kukallisesta kaitaliinasta?

7 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Tuollaiset vahapintaiset kankaat ovat mukavia käytössä ja näin toteutettuna hintakaan ei nouse kovin suureksi. Tosi kaunis kangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälle tuli 12 euroa hintaa, kun oli tarjous -20%.

   Poista
 2. Tuollainen kaitaliina tulisi tarpeeseen. Manaan aina keittiössä, kun viikon välein saa olla liinaa pesemässä. Vaikka sitä kuinka varovainen yrittää olla, aina jotain pöperöä tai juomaa kaatuu just siihen liinalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se juuri meilläkin ongelma, kun paljon ollaan keittiön pöydän ääressä, liina sotkeutuu helposti.Tämä nyt kestää lasin kaatumiset yms.

   Poista
 3. Todella kaunsi kuosi tuossa uudessa kaitaliinassa. Olen kovasti tykästynyt isoihin kukkaprintteihin.
  Mukavaa viikkoa sinulle Aikku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on tässä tämä kuosi.Hyvää alkanutta viikkoa myös sulle!

   Poista
 4. Tällaiset vahapintaiset kankaat on niin käteviä. Ei tarvi ommella reunoja ja on pyyhittävä näin lapsiperheessä.
  Aurinkoista syyspäivää!

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com