4.9.2019

Miten sain valkoisen oikean sävyn seinään?

Oikean valkoisen sävyn löytäminen voi olla haasteellista. Olin ajatellut, että valkoinen maali suuressa astiassa on edullinen ja hyvä valinta makuuhuoneen seinien maalaukseen. Olin siinä ihan väärässä, koska halpa maali ei todellakaan ole paras valinta, nimittäin maali oli hyvin läpikuultavaa, vaikka seinä oli maalattu kahteen kertaan. Pinta näytti hyvin hailakalle valkoiselle ja sen pinta oli hyvin mattainen. 


Ostin seinien maalaukseen 2,7 litraisen laadukkaan maalin, joka sävytettiin sävyllä nimeltään Paperi. Maalasin seinän yhteen kertaan, ja nyt siitä tuli hyyä valkoinen. Bauhausin myyjä sanoi valkoisen sävyttämisestä, että myös heidän omaan maalimerkkiin pystyy sävyttämään lähes samoja sävyjä.

Kun kesällä teimme täällä remonttia, niin siellä oli myös valkoisessa maalissa tätä heidän omaa merkkiä sävytetty Paperin sävyyn. Maali oli hyvin laadukasta ja toimi hyvin maalattuna seinässä. Seinien kuvat valmiina vilahtelee näissä kuvissa.


Paperin sävyllä maalasin olohuoneen takan takana olevan keraamisen piipun, koska sen pinnassa oli kolhuja ja pakkeloimalla sekä maalaamalla piipusta tuli taas kuin uusi.

Viikonloppuna pakkeloin myös meidän makuuhuoneen seiniä, koska kahdella seinällä oli myös jäänyt tapetin ottamisen jälkeen jälkiä seinään. Näissä seinissä oli sama maali, kuin mistä tuolla alussa kirjoitin. Mietin, että voisiko makuuhuoneeseen valita toisen sävyn kuin Paperin. Vielä on harkinnassa, että olisiko sävy joku värillinen. Yhdellä seinällä on vaalea tapetti, jonka kuva löytyy täältä. Valkoinen on aina varma valinta ja nyt, kun on hyvä sävy löytynyt, niin sitä voisi käyttää muuallakin seinissä, Mietin tätä trendisävyä myös yhtenä vaihtoehtona, niistä kirjoitin täällä. Näet mikä se ihana värisävy onkaan.

Kun aloittaa maalaamisen yhdestä paikasta, niin se vain näyttää meillä leviävän muihin huoneisiin. Ensin maalasin meillä listoja ja tuunasin niitä uuteen uskoon. Nyt on jo seiniäkin käsitelty. Mutta toivon mukaan loppuviikolla on hyvät kelit, että pääsee puolukoita poimimaan. Mansikka-amppeli muuten tekee koko ajan lisää pieniä mansikoita, vaikka vähän ruskan värejä onkin jo tuossa alaosassa havaittavissa. 


 Oletko sinä löytänyt oikean värisävyn maalista heti ensimmäisellä kerralla?

6 kommenttia:

 1. Oikean sävyn valinta on tosi haastavaa kun valkoisissa löytyy. Samalla paperisävyllä maalattiin pari vuotta sitten mökin seinät ja olen tykännyt. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on haastetta valita oikea sävy. Tuo paperi on hyvä valinta, on puhdas ja raikas. Mökin seiniin sopii hyvin, jos on vaikka seinät hirttä.

   Poista
 2. Valkoisen sävyjäkin on niin montaa erilaista. Hyvältä näyttää teidän maalattu seinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävyjä on monia.Tämä Paperi oli hyvä, sopii vaikka olisi joskus yksi seinä värillinen.Nyt yhdellä seinällä oikein vaalea tapetti.

   Poista
 3. Niin siinä muuten varmaan käy, maali leviää kuin varkain muihinkin huoneisiin. Paperi kuulostaa hyvältä nimeltä valkoiselle, siis mikäli se on paperinvalkoinen. Joskus Suomessa muistan valkanneeni seiniin maalarinvalkoista. Olikin helppo valinta.

  Kauniilta näyttää jälki. Onnea sinne maalarille hommiin!

  VastaaPoista
 4. Paperivalkoinen on sävy.Tuo maalarinvalkoinen on harmaasen taittuva valkoinen.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com