12.9.2019

Löytö kirppikseltä

Tein ihastuttavan löydön kirpparilta, kun olen jo pitkään haikaillut Lokki-verhokankaan perään. Ketlainen tai mustavalkoinen on ollut sellainen oma toive väreistä. Tämä Lokki-verehokankaan väri ei ole edellämainituista kumpikaan, mutta se on kaunis limenvihreä Lokki.Väri sopii hyvin tähän vuodenaikaan vielä ikkunassa, kun sieltä näkyvä maisema on vielä vihreää. Tuleva syksy tuo myös vihreyttä vielä sisälle, kun lehdet alkavat tippua puista. 
Lokki- verhokankaassa on muuten kivan pehmeä materiaali, joten mietin onko siinä myös satiinimaisuutta mukana, eli kangas ei ole ihan pelkkää puuvillaa. Tai toinen asia tuli mieleeni, että se on vanhempaa Marimekon Lokki-tuotantoa. Minulla oli myös tuuria, kun verho oli puoleen hintaan, ja  nyt olen onnellinen Lokki- verhon omistaja.
Käytän usein näissä Marimekon verhokankaissa sitä mallia ikkunoissa, että verho on vain toisella reunalla ikkunaa. Tämä sen vuoksi, että Marimekon kuviot ovat usein suuria ja, jotta verho näyttäisi hyvälle ikkunassa, niin yksi verho ja se mielellään lattiaan asti. Verhotanko on muuten hyvä sijoittaa ikkunan karmista reilusti sivulle päin, että kuvio asettuu hyvin näkyville.

Lokki-verhokankaan tarina on muuten tälläinen:

Idea kankaasta syntyi, kun Maija Isola katseli pikkuruutuisesta ikkunasta, jonka edessä oli verho poimuilla. Aurinko paistoi verhoon ja siihen muodostui aaltomaisia kuvioita. Taiteilija teki siitä luonnoksen väripaperista saksilla leikaten, johon syntyi aaltokuvioita, Ja näin syntyi klassikkokuvio Lokki.

Täällä  ja täällä on malleja aiemmista verhopostauksista, jos haluat saada inspiraatiota ikkunaverhoista. Ja jos tykkäät Lokki-kankaasta, niin täältä voit tilata kangasta. mustavalkoisena. Ja muita ihastuttavia verhokankaita on täällä lisää. Oletko sinä tehnyt löytöjä viimeaikoina kirpparilta?

8 kommenttia:

 1. Ihanan pirteä väripilkku sisustukseen!! <3
  Syyskuun lempeyttä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan pirteä tämä on värinä, ja vielä kun ulkona on myös tuota vehreyttä. Ihanaa tulevaa loppuviikkoa sinulle sinne myös!

   Poista
 2. Kaunis väri, sopii mainiosti syksyyn!

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva verho ja ihanan pirteä limenvihreä. Marimekon kuosit eivät kyllä petä koskaan. Meilläkin on ollut muutamia Marimekon verhoja, mutta harmikseni tässä talossa ei ole verhotankoja. Tosi hyvä kirppislöytö, kunpa meilläpäin olisi kivoja kirppareita. On kyllä, mutta valikoima ei ole niin kiva, kuin Suomessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klassikot ovat aina in ja kun sattuu löytämään vielä niitä second handinä. Saksassa varmaan on enemmän teidän omia merkkejä. Marimekko on aina hyvä valinta ja tässä väri oli jotenkin kaunis.

   Poista
 4. Onpa ihanan pirtsakka verho, hyvä löytö! Tänään kävin Kierrätyskeskuksessa ja ihan ensimmäistä kertaa (kai) lähdin sieltä tyhjin käsin.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein on niin, että kun ei lähde hakemaan mitään tiettyä mielessä kirpparille, niin eiköhän sieltä löydy sitten jotain kivaa. Näin usein mulle käy. Ihanaa viikonloppua sulle myös Outi!

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com