2.1.2019

Värillä on väliä - maalaaminen

Värillä on väliä ja  varsinkin väritrendejä tulee seurattua mielenkiinnolla, jos kotona tuntuu, että pienellä uudistamisella voisi muuttaa seinän väriä pensseliin tarttumalla. Maalaamisen avulla on helppo tehdä vaikka se yksi tehosteseinä kotiin ilman suurempaa remonttia. Vaihtelu kun välillä virkistää.

Viime vuonna trendikäs väri oli tämä ruukku, josta kirjoittelin täällä! Ja Tikkurilan vuoden 2019 väri on vaaleanpunaiseen taittava K319 Flamingo, joka huokuu positiivisia tunteita ja auringonsäteitä. Väri on valittu sen elinvoimisuuden ja leikkisyyden vuoksi vuoden väriksi. Minulle tuo väri tuo mieleen luonnosta Flamingo- lintujen höyheniä ja värikkäitä kaloja koralliriutoilta. Tai Miami beachin Art Deco -alueen pastellivärityksiä. Meillä on ollut tätä väriä tyttären huoneessa tapetin alaosassa, kun talo rakennettiin. Tapetti on ehtinyt vaihtua sen jälkeen maisematapettiin New Yorkissa olevaan Brookyn Bridge- tapettiin ja sen kuvan löydät täältä.

Hempeästä väristä sanotaan, että  


"visuaalisuutensa vuoksi K319 Flamingo tuo mieleen kaikkea cocktaileista urheiluautoihin ja elokuvista kodinsisustukseen. Tämä sävy on itseilmaisun ja yksilöllisyyden ruumiillistuma. Se herättää ajatuksia ja tunteita ja toimii trendien, inspiraation ja avoimuuden symbolina. 


Koska aikaamme luonnehtii epävakaus, hektisyys ja ajoittain jopa kaoottisuus, menneiden ja huolettomien vuosikymmenien muisteleminen tuntuu lohduttavalta. Riemunhetkien ja iloisten värien kaipuu kasvaa kasvamistaan. Vuoden väri vastaa juuri tähän kaipuuseen."
Tällä värillä voisi maalata hyvinkin lasten tai aikuisten huoneen seinän, lukunurkkauksen ja mielestäni voisi sopia myös wc:n yhden seinän tehosteväriksi. Myös huonekalun tuunaamisen tämä väri sopisi erinomaisesti, jos ei kerralla halua liian isoa pintaa maalata.
kuvat lainattu www.tikkurila.fi

Color Now 2019 -värikokoelmasta löytyy sävy sävyyn yhdistelemällä hyvinkin kauniita värejä jokaisen makuun. Tämä värikokoelma on saanut inspiraationsa aurinkoisista Karibian rannoista, värikkäistä trooppisista linnuista ja jokaiselle tutusta Tyttökullat- elokuvasarjasta. Itselle tämä värikokoelma tosiaan tulee mieleen Miamin Art Deco-alueelta; siellä on näitä värejä käytetty paljon. 


Tässä kuvassa on käytetty H320 Magnolia Harmony sävyn maalia seinän värinä. Tyynyt ovat sävy sävyyn seinän kanssa ja luovat harmoonisen kokonaisuuden. Olisiko tämä hyvä sävy kevään koittaessa kotiin?


Keltaisen sävyt tuovat mieleen 90-luvun värejä,. Ja viime syksynä olikin jo kovin suosittua oljen keltainen, joten keltaista onkin tarjolla näissä sävyissä sitten nyt tänä vuonna: greippi, mehiläisvaha,kaakaovoi ja Dukaatti.


Näissä hempeissä punaisen värisävyissä on siis mukana tuo Flamingo, mutta myös tuo Magnolia ylempänä olevassa kuvassa, Riutta ja Nektari.Tervetuloa taas blogini pariin ja näin ensimmäinen postaus onkin väreistä.

Onko näissä värisävyissä sinulle mieluista väriä?14 kommenttia:

 1. Todella energisiä värejä! Pieninä annoksina todellakin voisin omaankin kotiin ajatella.
  Hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Energisoiville minustakin vaikuttavat.Jotain näistä voisi kotiin laittaa.

   Poista
 2. Kaikki punertavat sävyt alakuvassa puhuttelevat minua!
  Oikein hyvää vuotta 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kauniita!Hyvää uutta vuotta sinulle myös!Kävinkin katsomassa sun blogin kuulumisia!

   Poista
 3. Ihan tuo vaalein vaaleanpunaisen sävy on ihana. Jostain syystä nyt tykkäsin noista keltaisen sävyistä enemmän :)
  Ihanaa uutta vuotta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaista tuli paljon viime syksynä sisustukseen ja myös vaatteisiin.Siihen jo tottunutkin!

   Poista
 4. Kevään herkullinen väripaletti!

  Onnentäyteisiä päiviä vuoteesi 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tähän kommentoinut,mutta oli häipynyt varmasn bittiavaruuteen!On ihania värejä.Sun blogissa ja Instassa on aina niin ihania hempeitä värejä kuvissa!

   Poista
 5. Kauniita sävyjä jälleen tänä vuonna on nostettu esille. Vielä en ole lämmennyt millekään sävylle, niin että lähtisin suuremmin maalaamaan. Mutta, saattaa olla että keltaista tulee meillä näkymään jonain pienempänä yksityiskohtana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen miettinyt maalaamista jo silloin,kun kalkkimaalit omi in.Luin jostain,että se on sitten haasteellinen maalata taas päälle,jos kyllästyy.Joten se sitten jäi.Näitä nyt sitten makustelen,sopisiko joku meille,kun innostun tapettia irrottamaan seinistä.

   Poista
 6. Ihania värejä <3 Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Kaikki sävyt niin kauniita... ihanaa alkanutta vuotta 2019 sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat kauniita.Hyvää Uutta Vuotta myös sinulle!

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com