25.1.2019

Laattalattian puhdistus höyrypesurilla

Höyrypesurilla olen puhdistanut laattalattiat ja myös muita kodin lattiatiloja höyryämällä oikein tosissaan. Laattojen pinta imee käytössä itseensä paljon likaa ja saumat ovat usein jotain aivan muuta kuin mitä niiden alkuperäinen väri on ollut. Vaaleat tai erittäin vaaleat laatat ovat kauniit ja valoisat kotona, siksi ne rakennusvaiheessa meillekin valitsin. Laatat ovat mattapintaiset ja sauma on ollut vaaleanharmaa alunperin, mutta nyt siellä täällä on hyvinkin tummaa saumaväriä. Höyrypesurilla sain laatat ja saumat puhtaiksi. Höyrypesurin ostin tyttärelle vuosi sitten joululahjaksi, ja on kehunut sitä paljon. 

Pesurin säiliöön laitetaan vettä ja se lämpiää sata-asteiseksi. Höyry puhdistaa ilman pesuainetta ja se on hyvin ekologinen vaihtoehto myös, koska alaosassa oleva luutua tarvistee vain huuhdella välillä.  Höydy ikäänkuin desinfioi kodin lattaiat ja puhdistaa pinnan todella puhtaaksi.


Kotona on puhdasta ja viikonloppu on ihana aloittaa, kun tulppaanit ovat nyt avautuneet, kynttilät palavat ja on raikasta siivouksen jälkeen. Siivouksen ulkoistaminen on usein myös järkevää, jos arki on kovin kiireistä. Tiedän omasta kokemuksesta, että työ vie meillä monilla liikaa voimavaroja ja usein oma aika on kortilla. Itsellä on jäänyt omat harratukset kovin vähälle viimeisen puolen vuoden aikana. Ja omaa aikaa vain pitää alkaa jostakin nipistämään. Siivooja kotiin voisi olla yksi vaihtoehto tähän ongelmaan, jos aika ei tahdo riittää millään.

Jos tarvitset helpostusta arkeen tai lisää oman ajan järjestämiseen, niin Freska -siivousyritys auttaa! Tai antaisitko jollekin lahjaksi aikaa ja tilaisit lahjakortin täältä lahjaksi. 



Usein yhden, kahden tai useamman talouden kodissa arjen kiireessä voisi olla enemmänkin itsekkäämpiä sen asukkaat. Luulen, että voisimme paljon paremmin, jos antaisimme itsellemme aikaa johonkin mukavaan ja iloa tuottavaan hetkeen kuten kahvilassa käyntiin ystävän kanssa, elokuvissa käymiseen, metsäretkeen lasten kanssa tai jumppasalissa käymiseen. Tai mikä vain juttu, joka nostaa mielialaa ja tuo positiivista energiaa.



Lasten ollessa pieniä, ajattelin, että he eivät opi taloustaitoja, jos kotona käy siivooja. Heillä oli yläasteella oman huoneen siivous yksi kotitöistä, jota he itse saivat vastata. Nyt jälkeen päin ajatellen, olisi siivous voitu kuitenkin ulkoistaa, koska huoneen tavaroiden järjestely, vaatteiden säilytys ja villakoirien imurointi olisi opettanut niitä tärkeitä taitoja ja vastuullisuutta ympäristöstä huolehtimiseen. Jospa tästä joku saa kopin; että ei se yhtään huono idea ole, jos perjantaina tulet puhtaaseen kotiin töiden jälkeen. 

Tässä oli tänään ennen pimeän tuloa sellainen hetki, kun oli puhdasta ja ulkona näin ihana sinertävä hetki. Huomasin, että kuvassa lattialla oli lennokki, jota viikolla lennätettiin huoneesta toiseen. Sitä kiireistä arkea, kun voi helpottaa vaikka sillä, että joku muu huolehtii kodin puhtaaksi. 



Blogissani on arvonta, johon on vielä aikaa sunnuntaihin klo 18 aikaa osallistua. Arvon kahdelle 

voittajalle palkinnot. Arvontaan voit osallistua täällä!

*blogiyhteistyö


Käykö teillä siivojaa vai siivoatko itse?









4 kommenttia:

  1. Höyrypesuri on kyllä hyvä. Sillä pesen itsekin.
    Meillä ei siivoojaa ole vielä tarvittu, mutta se on hieno palvelu monelle.
    Pirteää viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kätevä on tuo höyrypesuri.Tuli hyvät lattiat nyt ja puhtaat.Ja nuo siivoukset ulkoistaisin mielellään, kun välillä tahtoo arki olla yhtä vaakalentoa.

      Poista
  2. Tuollaista höyrypesuria oon itsekin joskus miettinyt, kiitos esittelystä! Siivojaa ei käy, toistaiseksi ollaan pärjätty ilman. Meillä ehkä enemmän ongelmana vaeltavat tavararöykkiöt, jotka on vaan itse perattava oikeille paikoille ennen kuin pääsee siivoamaan... Hauskaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näppärä tämä on käyttää ja tulee puhdasta kerralla.Tavaraa tahtoo kerääntyä ja se välillä on tuskastuttavaa,kun yrittää karsia ja ei tiedä mitä laittaa kierrätykseen.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com