11.1.2019

Miten muuttaa huoneen järjestys? 7 vinkkiä

Huoneen järjestyksen muuttaminen oli joulun jälkeen mielessä, kun keräsin joulukoristeet pois meiltä kotoa. Pienillä muutoksilla taas saa kotiin vaihtelua ja tässä on omat vinkit miten meillä muuttui hyggeilyhuone eli loikoiluhuone.

Rullien päällä oleva Block-tarjoiluvaunu siirtyi kulmaosaan, jossa on lasitiiltä seinässä. Vaunun päällä on viherkasvit, ja ajattelin, että jos niihin osuu valo nyt paremmin ikkunoista. Peikonlehti on ollut aika helppohoitoinen kasvi, se on mennyt pimeän ajan eikä lehtiä ole juurikaan nuutunut. Hyllyn alaosaan laitoin kaapista muutaman kivan esineen. Tavaroiden vaihtamisesta olen täällä kirjoittanut aiemmin; kuinka vanha tavara näyttää uudelle.

Tyynyt vaihtuivat yksivärisiin ja ikkunaverho siirtyi makuuhuoneesta tähän ikkunatilaan.  Maton vaihdan vielä tähän tilaan; jotain pehmeää tai kenties vähän väriä voisi olla siinä. Nyt matto on harmaa ja hiukan kiiltäväpintainen nukkamatto.
Divaanin päällä on myös pehmeä valkoinen talja, joka lämmittää mukavasti jalkoja. Viltti on aitoa villaa ja se on ollut talvisin käytössä; suosittelen aitoja luonnon materiaaleja niiden keston, käyttöiän ja lämmön antajina.

Tähdenmallinen lamppu on mielestäni tosi kaunis tässä tilassa. Tykkään pitää valaisinta iltaisin päällä ihan sen vuoksi, että valoa kaipaa vielä iltojen pimeyteen. Valoisan aikaan lamppu on myös sisustuselementti.  Lampun sain joululahjaksi kummiltani.


Tauluhyllyyn vaihdoin valokuvia toisesta hyllystä, niilläkin saa taas ihan vaihtelua aikaan. Aina ei tarvitse tehdä reikiä seinään, kun on valmis tauluhylly seinässä. Pienet Mini-maljakot ovat kooltaan sopivat tähän hyllyyn.


Tässä seitsemän vinkkiä huoneen järjestyksen muuttamiseen:


 1. Siirrä pienempien huonekalujen paikkaa 
 2. Vaihda viherkasvien ja piensisustustavaroiden paikkaa
 3. Kaiva kaapista sesonkiin sopivia tavaroita esim. lasiesineitä, kirjoja, puuesineitä
 4. Verhojen vaihto ikkunasta toiseen
 5. Tyynyjen ja maton vaihto huoneesta toiseen tai kaapista esille
 6. Valaisin pöydälle
 7. Valokuvien vaihtaminen 


Kookos on menestynyt hyvin, se kuivattaa aina yhden vanhan lehden ja kasvattaa uuden tilalle, Muuten täällä olen antanut vinkkejä helppohoitoisista viherkasveista kotona. Viherkasvit kohta saavat lisäravinteita kasteluvedessä, kun helmikuu koittaa.
Vaihteletko sinä kodissa järjestystä kuinka usein?

9 kommenttia:

 1. Kiitos kivoista vinkeistä. Osa on mullekin tuttuja. Ihanaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Aina ei tarvitse ostaa uutta vaan vaihtamalla paikkaa niin saa vaihtelua kotiin.

   Poista
 2. Tuo divaani on aivan ihana <3 Olen haaveillut pienestä tarjoiluvaunusta meidän olkkariin, pitää olla silmä tarkkana nyt kaupoilla ja kirppareilla!
  Ihanaa viikonloppua sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Divaani on Ikeasta ja ollut jo kauan. Joskus ostan siihen uudet päälliset nimittäin vaaleammat. Tuo tarjoiluvaunu seilaa huoneesta toiseen, kun sille voi keksiä monta käyttöä.

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä, kiitos! Ja, mukavalta näyttää teidän muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on jo monta ideaa viikonloppuna ollut mielessä, mitä voisi lisää kotona vaihtaa paikkoja. Kummasti tämä aika laittaa intoa tekemään muutoksia.

   Poista
 4. Todella harvoin tulee muuteltua muita, kuin juurikin viherkasvien paikkoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirtelin myös meillä viherkasveja lähemmäs ikkunaa olohuoneessa, kun tuo valon määrä ei oikein riitä talvella niille.

   Poista
 5. Meillä isommat linjat harvoin muuttuvat. Saan kyllä sisustushepuleita, mutta yleensä isoimmat huonekalut kuitenkin palaavat paikoilleen, sillä pienissä huoneissa ei oikein muu järjestys pelitä. Pienillä muutoksilla täällä siis mennään:) Isommat jutut ovatkin sitten yleensä remontteja, joita istalla on edelleen useita...

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com