13.11.2018

Mitkä viherkasvit saat kotona menestymään?

Helppohoitoiset viherkasvit ovat meillä sellaisia, joita ei tarvitse kastella usein, eivät säikähdä pimeää ja säilyvät hengissä vuosikausia. En muista usein edes lannoittaa kasveja, mutta nyt olen skarpannut asian kanssa. Käytän lannoitusainetta kasteluveteen sekoitettuna, ja nyt odotan, että kasvit kasvavat hyvin myös pimeän ajan. Kesällä vien osan näistä kasveista terassille, ovat osa sisustusta lasitetulla terassilla, jossa vietetään paljon aikaa keväästä syksyyn. Ruukut ovat myös tärkeä osa kasvin ulkonäköä ja vaihdan usein mullat muuten kesäisin; ihan siitä syystä, että se on aika sotkuista puuhaa. 

Vien kasvit siivouksen yhteydessä silloin tällöin suihkuun. Viherkasvit piristävät sisustusta ja myös puhdistavat ilmaa. Tässä ovat viherkasvit, jotka ovat helppohoitoisia: 

Peikolehti
Aloe Vera
Kookospalmu 
Tulilatva
Ilmakasvit

Poimin tähän vähän erilaisempia ruukkuja, mitä voisin meille ottaa: * sisältää mainoslinkkejä


Mikä on sinun lempiviherkasvi kotona?15 kommenttia:

 1. Viherkasvit on kyllä kivoja kodin piristeeksi! Itsellä ei vaan mitkään menesty:) Kivannäköisiä ruukkuja kaikki. Leppoisaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat niin helppoja kasvatettavia, että ei haittaa jos unohtaa kastellakin.Kokeile yhdellä kasvilla?

   Poista
 2. Mä oon niin onneton kasvien kanssa... En ole niistä oikeastaan hirveen kiinnostunut. Tykkään kumminkin niistä, että niitä pitää olla kotona...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ne tuo vähän väriä kotiin ja myös pitävät ilmaa puhtaana.

   Poista
 3. Mun lempiviherkasvi on kyllä ehdottomasti kaktus, koska se on ainoo jonka saan pysymään elossa😅 viherkasvit on kyllä niitä kodikkaita sisustus elementtejä, joten onneksi tekokasvit on keksitty😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne tekokasvit ovat usein ihan aitoja vasttavia.Eroa ei huomaa!

   Poista
 4. Tällä hetkellä meillä ei ole mitään huonekasveja. Jos et ole vielä kuullut, niin minähän olen kasvien sarjamurhaaja, kyllä se on synkkä salaisuuteni.
  Peikonlehden kyllä haluaisin meillekin...tapettavaksi kai :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt opin taas sinusta uutta!Ajattelin,että olet oikea viherpeukalo,kun sulla on aina sata diy-ideaa!

   Poista
 5. Meiltäkin löytyy aika montaa sorttia viherkasveja, mutta ehkä lemppariksi voisin nimetä palmuvehkan. Se viihtyy omassa nurkassaan ja kasvaa kohisten. Ei tarvitse paljon muistella kastella tmv. ja se näyttää joka päivä isommalta ja tuuheammalta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on myös minusta erittäin kaunis kasvi!

   Poista
 6. Minulla on vähän sama juttu noiden viherkasvien kanssa. Kastelu on epäsäännöllistä ja lannoitus unohtuu melkeinpä kokonaan. Niinpä minulla ei olekaan ollut viherkasveja enää vuosiin. Nyt olen kuitenkin alkanut taas haaveilemaan niistä. Peikonlehti olisi kiva tai joku vehka.

  VastaaPoista
 7. Meillä ei harmillisesti tunnu viherkasvit viihtyvän samalla tapaa kuin edellisessä kodissa. Nykykodissa on katettu terassi ja tuo pitkä katto estää näin syksyllä valon tulon sisälle. Kovin ovat pimeässä kasvit ja se näkyy lehdissä heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan meilläkin, että jos vaihtaa paikkaa, niin lehdet alkavat tippua. Joskus käytin kukkalamppuja, mutta katossa on nyt upotetut valaisimet, niin ei onnistu. Laitoin blogihaasteen teille!

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com