14.1.2019

Kasveilla sisustaminen -ilmakasvit

Kasveilla sisustaminen on ollut pitkään suosittua ja kasveilla on myös terveysvaikutuksia, joten ei huono kuten tunnettu julkkis sanoisi. Kasvit puhdistavat ilmaa ja tuottavat happea meille. Ostin tyttärelle ensimmäisen ilmakasvin, kun hän on tykästynyt viherkasveihin myös. Näitä lasipalloja on ollut myynnissä nyt tämän trendikkään kasvin myötä kaupoissa. Kärkkäisellä oli vielä hyvin edullisesti, jos satut tarvitsemaan näitä kotona. 

Ilmakasvit ovat erittäin helppohoitoisia. Hoidoksi riittää, että  suihkuttaa kasvia pari kertaa viikossa tai upottaa kylpyyn 20 minuutiksi. Vähän samalla tavalla kuin Orkidean juurien upotus. Ennen kastelua katso ettei alalehdet ole liian kosteat tai rullalla, silloin kasvi ei tarvitse kastelua. Siis mieluummin kuivat kuin liian märät lehdet. Ilmakasvi voi hyvin, kun sen lehdet ovat oikein auki.  Ilmakasvi kannattaa sijoittaa valoisalle paikalle tai laittaa kasvilampun lähelle, koska se tarvitsee kuitenkin valoa kasvaakseen.


Kävin läpi viikonloppuna meidän kasvien tilanteet, osa oli varmaan pimeästä ajasta lehtiään tiputellut ja muutenkin kunto ei ollut niissä paras mahdollinen. Helmikuussa saakin alkaa lannoittaa kasveja taas, jos ne sitten alkavat taas kasvaa. Pullojukka kyllä on tykännyt olla lähellä ikkunaa, mutta se sai nyt siirtyä toiseen kohtaan, koska muut kasvit saivat nyt valoisamman paikan. Täällä on ollut juttua helppohoitoisista kasveista!

Nämä ilmakasvit ovat kivasti laitettu esille kylppäriin ryhminä. Orkideat ovat myös kivoja kukkia kotiin, jotka voi joskus saada jopa uudelleen kukkimaan.

kuva lainattu www.bauhaus.fi

Viikonloppu meni hiihtolenkillä kahtena päivänä. Olen kotona yrittänyt saada myös miestä innostumaan hiihtämisestä taas, koska meillä on latu ihan kodin vieressä. Kuntoilupiikki on itsellä ollut nyt kohdallaan, ja toivon mukaan se nyt kestääkin. Uusia ideoita tuli taas suunniteltua kotiin ja sisustukseen, että kai tämä uusi vuosi saa kaikkea uutta mielenpäälle. Mutta niistä taas tänne juttua myöhemmin. Yksi ajatus on se, että harkiten uuden ostamista, panostamista laatuun ja myös tavaroiden paikan vaihtamista kotona. Siitä oli jo edellisessä postauksessa juttua täällä.Mitä viherkasveja sinun kodista löytyy?

'7 kommenttia:

 1. Kivoja "kasvipalloja". Itselläni ei tällä hetkellä ole ainuttakaan ruukkukasvia. Olen huono viherpeukalo, joten tyydyn tuoreisiin kausikimppuihin. Niitä hankinkin lähes viikottain.

  VastaaPoista
 2. Meillä on siksi niitä helposti hoidettavia kasveja.Nuo tuoreet kimput ovat kyllä ihania kotona.Tänään käyn kauppareissulla, niin toivottavasti on nyt tulppaaneja tarjolla.

  VastaaPoista
 3. Minulla ei pysy elossa kuin leikkokukat (ja nekin tietenkin rapisee viimeistään kahdessa viikossa). Olen siis niin onneton kasvien kanssa. Ostin ilmakasvinkin ja luulen, että sen paikka oli väärä, koska hoidin kerrankin ohjeen mukaan, mutta se kuihtui silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi tyttärenkin ilmakasveista nuupahti.Ehkä oli liian märkä!Mutta onneksi nämä eivät ole kalliita hankkia.

   Poista
 4. Voi olla, että kohta ei ole yhtään viherkasvia. Tänä talvena ovat ihan urakalla ruvenneet kuolemaan, jopa ne, joiden piti olla "easy care"... Taito varmaan sekin, että saa nuokin tapettua;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meidän pitkä talvi ja valottomuus saavat kasvit kuolemaan.Joskus pidin kasvilamppujakin,mutta en enää.

   Poista
 5. Liisan kotona18.1.2019 17.26

  Nuo ilmakasvit on nättejä. Minulla olisi riippuvia lasipallojakin, mutta niissä on nyt tuikut. Yhtään viherkasvia en omista, mutta aina on tuoreita kukkia. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com