24.10.2019

Viinisuositus ja tietoa viinin valmistuksesta


                                                                                                                          *kaupallinen yhteistyö

Tässä tulee aivan ihana viinisuositus tähän vuodenaikaan pimeneviin iltoihin ja kylmenevään säähän. Escudo Rojo on chileläinen viini, jota saa puna - ja valkoviininä sekä myös rosee-viininä. Escudo Rojoa valmistaa perheyritys Chilessä. Escudo Rojon etiketissä on suvun vaakuna, joka tarkoittaa punaista kilpeä.

Tavalliset kuluttajat eivät niin ole tietoisia, mitä viinin valmistus tarkoittaa ja miten myös maaperä vaikuttaa rypäleen satoon. Escudo Rojon rypäleet kasvavat parhaalla Chilen punaviini-alueilla. Rypäleet murskataan ja ne käytetään tietyssä lämpötilassa. Tässä vaiheessa hapokkuutta pehmennetään. 

Jos ostat hiukan kalliimman viinin, niin laatu korostuu tässä. Esimerkiksi Escudo Rojon viini voi kypsyä jopa vuodenkin tynnyrissä, joka antaa Escudo Rojon viinille niitä vivahteita makuun kuten paahteisuutta ja mausteita. Maistele ensi kerralla viiniä tarkemmin oikeanlaisesta lasista.Maistuuko viinissä sinun mielestä jotain erilaista?


Viikonlopun tunnelmaan sopii kynttilät ja hyvä ruoka.Joskus pienelläkin vaivalla saat viikonloppuun herkullisen makuelämyksen.Jos itse et jaksa kokata, niin  kaupan valmiista salaattivalikoimasta löytyy helppo ateria vaikka patongin kera.Patonki voi olla myös gluteeniton vaihtoehto.

Lisää kuvateksti

Kreikassa olemme täällä Rhodoksen saarella lomallamme nähneet viiniviljelmiä, ja täällä on vielä niin kesäiset ilmat, että ilmasto saa viiniviljelmät kukoistukseensa. Aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta ja lämpöä riittää yli 25 astetta, joten hyvä on viinirypäleiden kasvaa ja köynnösten tuottaa satoa.Mikä on sinun viikonlopun helppo ruokatarjoilu juoman kera?

4 kommenttia:

 1. Ihanat tunnelma kuvat! Meillä taitaa olla se helppo ruokatarjoilu viikonloppuisin Tortillat jälkikasvun pyynnöstä:) Mukavaa syksyn ja lokakuun jatkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tortillat ovat kyllä herkkuja ja helppotekoisia.Onneksi niitä saa nykyään hyviä myös gluteenittomina.Terveisiä Kreikasta, lomanen siellä tuli vietettyä.

   Poista
 2. Oi, te olette tulleet lämpimästä Kreikasta Suomen kylmyyteen. Mutta viini lämmittää. Ja kivaa tietoa taas viinistä. Itse olen käynyt Codorniun viinitehtaalla lähellä Barcelonaa. Chilessä tehdään hyviä viinejä. Kiitos kivasta vinkistä. Tänä viikonloppuna oli kyllä keittotarjoilu ilman viiniä, kanakeittoa. Tai olisihan siihenkin viini sopinut, mutta keittoa oli niin lapsille kuin aikuisillekin. Täytyykin miettiä tulevaa viikonloppua :)
  Mukavaa tulevaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäisestä Kreikasta pslsttiin ja heti alkoi pakkaset tulemaan Suomeen.Tänään lämmittelin uuniakin.Kreilassa viini omi halpaa, toki eroja laaduissa.Jotain toin myös kotiin, saa nähdä oliko onnistuneita ostoja.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com