14.10.2019

Vimman lettikankaasta kivat housut ja panta

Kauppojen yöstä muutama viikko sitten ostin keltaista Vimman lettikangasta.Tätä ihanaa trikoota Vimman lettikuosilla ei kovin usein saa myymälään kankaana.Vimma itse valmistaa kankaista vaatteet, mutta joskus kuulemma saavat tätä lettitrikoota myyntiin. Onneksi, koska keltainen on meillä ekaluokkalaisen lempiväri.Lettikankaasta ompelin leggingsit  kuva tulossa myöhemmin, koska se oli muistikortilta kadonnut) ja myös pannan rusetilla ekaluokkalaiselle. Lettikangas on ihanan pehmeää puuvillatrikoota, mutta myös tukevaa trikoota. Kaavat on Ottobren -lehdestä. Lehden mallit ovat ovat ajattomia, joten vanhoistakin kaavalehdistä löytyy perusvaatteiden kaavat. Tämä lekkareiden kaava oli vuodelta 2016.

Pannan ompelussa on sama niksi kuin, jos ompelet pipon. Eli ompelin ensin suorakulmion pitkät sivut yhteen. Sitten pujotin suorakulmion puoliksi toisen sisään ja ompelin suuaukoksi yhteen tuon oikean päädyn. Yläkuvassa näkyy tuo pieni aukko, josta sitten pujotin nurjan puolen oikealla puolelle.


Tänään leikkasin lisää pantoja kangaspaloista, joita on jäänyt tuonne laatikon pohjalle. Laitan niistä kuvaa, kun saan ne valmiiksi. Tämä alakuvan karvainen ystävämme oli meillä pari yötä yökylässä.


Tänään on myös käyty taitoluistelussa harjoittelemassa.Seuraava suunnitelma ompelutyöhön on taitoluistelupuku, ja siihen on sitten kaavat etsinnässä.Lisäksi on juhlittu synttäreitäni, olen saanut kukkia sekä ruukuissa että maljakkoon laitettavaksi. Kiitokset muistamisesta!Tänään aamulla satoi ensi lumen, aamulla oli maa kunnolla valkoinen.Eilen tein pihahommia ja kesäkukat saivat lähteä ulkoa.En ostanut callunoita, vaan meidän takapihan kuusesta leikkasin oksasaksilla ruukkuihin oksia.Laitan jouluvaloja niihin syysloman jälkeen.


Mitä suunnitelmia sinulla on syyslomalle?

5 kommenttia:

 1. Terveisiä mökiltä, me lomaillaan alkuviikko täällä.
  Ihana kuosi ja keltainen väri on niin raikas!

  Mukavaa syyslomaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on niin energinen väri.Ihana se on!Kohta alkaa lomanen ja sitä odotellessa.Hyvää mökkilomaa teille!

   Poista
 2. Tuo lettikangas on kyllä kivan näköistä. Olen nähnytkin sitä mustavalkoisena ja leggareissa :) Pantoja on kiva ommella, ovat nopeita ja näyttävä kauniilta.
  Minä en lomaile, mutta muutama askarteluidea on kuitenkin odottamassa tekijäänsä vielä tällä viikolla!
  Ihanaa viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lettikangasta on tosiaan myös mustana.Minulla on nyt kolme pantaa odottamassa joko rusetteja tai vain solmua.En ole aiemmin tehnyt, niin täytyy etsiä tuohon malleja jostain.Ihanaa viikkoa myös sulle!

   Poista
 3. Tuo Vimman lettikangas on niin kaunis!

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com