18.6.2020

Miten siivoan äkkiä kodin kuntoon?

Juhannustaikoja tein tänään kotiin siivousvinkkejä käyttäen, kun en jaksanut suursiivousta alkaa tekemään.Miten sen sitten tein? Keräsin tavaroita ja vein niitä oikeisiin paikkoihin, sinne mihin ne kuuluvat. Kummasti paikat saa näyttämään äkkiä paljon siistimmältä, kun tavarat eivät olpöydillä

Sitten aamulla innostuin järjestämään keittiön kaappeja ja yhden lasikaapin myös. En ole kuitenkaan aikonut viettää juhannusta keittiön kaapeissa. Tiskikaapissa on nyt nätissä rivissä muumimukit, Design lettersin ja muut mukit. Pihaleikkeihin tai tyttären tyttären leikkimökkiin menee käytöstä nyt lopulta poistamani astiat myös, joita on tullut katseltua riittävän kauan. Äitini luuli, että astiapino odottaa menoa tiskikoneeseen.



Yksi juhannuksentaika oli se, kun siivosin vessat ja kylpyhuoneen uudella biologisella puhdistusaineella. BioSwipe Sanit pesuaineessa on jonkin verran tuoksua, niin siitä jäi todella hyvä kesäinen ja raikas tuoksu puhtaisiin tiloihin. BioSwipessa on probiootteja, joilla pitäisi olla hyvä vaikutus meihin ihmisiin myös. Hanat, altaat, suihkutelineet ja pöntöt sain samalla BioSwipella pestyä, ja lopputulos on kiiltävä ja puhdas.



Yksi juhannustaikani on se, että lattioiden matot vain pyysin miestä imuroimaan ja itse luutusin lattiat, niin juhannus saa tulla. Näin helpolla suursiivouksella pääsen tänä juhannuksena. Koivun oksia tuon vielä lisää terassille ja sisälle hyvää tuoksua tuomaan.



Juhannusjuhlaan valmistautuminen alkoi aamulla jo myös, kun testasin uutta Tupperwaren salaattilinkoa. Salaatin puhdistusveden saa salaattilingolla pois salaatin lehdistä näppärästi. Tein jäävuorisalaatista valmista salaattia grillausruokien seuraksi ja loput jäi Tupperwaren salaattilinkoon huomista varten. Tänään kaupan valmiit grillivalkosipuliperunat, grillitassut ja makkara maistuivat vanhemmilleni ja meille ulkoterassilla tänään. 



Hyvää ja rentoa Juhannusta!! Ja näppäriä juhannustaikoja toivotan myös sinulle!



Miten sinun siivous sujuu nopeimmin? Teetkö juhannustaikoja?





7 kommenttia:

  1. Hei, blogissani on osio "luen näitä blogeja" ja blogisi on siellä, ilmoitathan minulle jos se ei ole ok.

    Aurinkoista juhannusta! 💛

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin sun blogissa vierailylla. Tervetuloa vaan tänne lukijaksi!

      Poista
  2. Tuollaista juhannustaikaa voisin kyllä kokeilla meilläkin. ;) Äsken kyllä näytin lattioille taikaimuria :D ja pyyhin tasoja. Tupperilla on monia laadukkaita tuotteita. Meillä on myös salaattilinko, mutta ostettu peruskaupasta täältä Saksasta. Monesti niissä valmissalaattipusseissa lukee, että salaatit ovat pesty kahteen kertaan, mutta silti mieheni haluaa pestä vielä kotioloissa. :) Mukavaa juhannuksen jatkoa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikaimuri kuulostaa ihan mielenkiintoiselle taialle. Tupperwarella on hyvät tuotteet. Tuo salaattilinko on mainio myös salaatin säilytykseen. Pesen myös aina muuten salaatin, vaikka se olisi pesty jo puutarhalla, niin silti mukava huuhtoa mullat pois. Hyvää Juhannusta Saksaan!

      Poista
  3. Jep! Itsekin todennut tuon, että paljon saa jo paikkoja siistimmäksi kun vain vie tavarat oikeille paikoille. Siivouksessa olen nyt korona-aikana miettinyt paljon yrityksiä ja kuinka paljon yrityssiivous yleisesti lisääntyy tulevaisuudessa, kun hygienia-asiat varmasti nostavat päätään. Nähtäväksi jää.
    Ps. Ihania kuvia postaus täynnä, tulee aina ikävä luontoon, kun katselee aiheeseen liittyviä kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavaroiden laittaminen omille paikoille tuo järjestystä nopeasti kotiin. Siksi olisi hyvä, ettei ole ylimääräistä tavaraa liikaa. Varmadti hygieniatason nostaminen jatkossamuuttuu tärkeäksi, toivottavasti kaupat ottavat tavaksi pitää käsidesit esillä.

      Poista
  4. Perinteiset taiat jäivät tekemättä ja juhannussiivous toteutettiin vain pihassa (kesäkukkien istutus & kalusteiden öljyäminen/maalaus). Mikä sinänsä oli vähän höhlää, koska juhannusta vietimme toisaalla. Mutta ehtiväthän kuivua, molemmat - niin kalusteet kuin kukatkin...

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com