18.9.2020

Kotipuutarhan sadonkorjuu ja sykyinen kukka-asetelmat

Puutarha alkaa olemaan viittä vaille valmis satonsa suhteen; omenat on säilötty pihavarastoon ja niistä teen vielä omenahilloa jonkun verran ja osa syödään sitten välipaloina. Sipulit keräsin tänään maalta ja viimeiset perunat meni kattilaan lounaaksi. Viikolla ehdimme käymään myös puolukassa ja ne onkin sitten laitettu pakkaseen. Löysime myös uuden kanttarellipaikan ja höyritin niistä nesteet pois paistinannulla ja laitoin pieniin pusseihin pakasteeseen. Niistä valmistuu sitten herkulliset kastikkeet tulevan talven aikana.

Nuorempi tyttäreni kävi tekemässä viikolla pikku apulaiseni kanssa aivan superherkullisia puolukka - ja mustikkamuffinsseja. Ohje on superhelppo ja laitan sen teille jakoon seuraavassa postauksessa. Pieni apulaiseni täytti keskiviikkona kahdeksan vuotta, ja täältä sekä täältä näet synttärijuhlia. Tänään hän vietti kaverisynttäreitä; jännittävä päivä ja lahjoja yhdessä saimme ihastella. Instagramin puolelta jo löytyykin synttärikoristeita kuvaa ja kahdeksan vuotiaan oma tekemä video. 



Puutarhasta löytyy vielä maljakkoon aivan ihania kukkia. Meillä on vielä syysleimua puutarhassa ja niitä kukkia olen vielä poiminut maljakkkoon, koska kestävät viikosta toiseen. Oulun matkalla pysähdyimme valokuvaamaan auringonkukkapeltoja upeine keltaisine kukkineen Limingassa. Auringonkukkia on ollut koko viikon meillä keittiössä ja olohuoneessa maljakossa. Aurinonkukkien sekaan laitoin myös ihan kaura-viljaoksia. Auringonkukkia aiomme laittaa myös mummolaan ensi kesänä pellollisen kasvamaan. 

Ruska on alkanut jo näkymään puissa ja niitä ihailen kotona ikkunoista. Siitä tuli myös mieleeni, että vaihdan keittiöön Pentikin kauniit syksyiset verhot ikkunaan, jotka ompelin kaksi vuotta sitten. Niistä näet kuvat täällä. Keittiössä on myös syksyä jo näkyvissä sisutuksessa, kuten kuvassa näkyvät puinen maljakon alla oleva alussta ja mariskoolin puinen versio. Syksyinen kukka-asetelma on ollut keittiössä esillä keltaisine suurine auringonkukkineen.


Auringonkukat ovat kyllä niin näyttäviä ja upeita väripilkkuja maljakossa tähän vuoden aikaan, ja viikon ovat muuten kestäneetkin maljakossa näin hyvänä. Sykyinen kukka-asetelma tulee näin helposti yhdistelemällä auringonkukkia ja kauran oksia. 


Omasta puutarhasta on vielä saanut aamupalalle ja tämän illan pizzan päälle tomaatteja, basilikaa, oreganoa ja kesäkurpitsaa. Tänään kävin tyhjentämässä lisää taas kasvihuoneesta kurkun oksia. Eilisen Aila-myrskyn jälkeen oli kolme kasvihuoneen osaa lentänyt pitkin pihaa, mutta kiinnitin ne takaisin ja toivon, että uutta myrskyä ei tule. Kotipuutarhan satoa on vielä vähän tulossa, mutta loppusuora häämöttää. Tänään myös keräsin sipulit maasta kuivamaan terasille. 



Mitä sinun viikonloppuusi kuuluu?



5 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen viikonloppu siellä ollut! Onnitteluja synttärisankarille tätä kautta. Tämä viikonloppu on mennyt oman perheen kesken. Tänään leivoin pullaa meille ja ajattelin osan myös pakastaa.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrotaan onnittelut. Pulla on tuoreena parasta ja hyvin maistuu myös pakkasesta lämmitettynä.

      Poista
  2. Viikonloppu on mennyt aika vauhdikkaasti. Ilma on viilentynyt ja nyt on sellainen täydellinen keli: aurinko paistaa, ilma on kuiva ja lämpöäkin enää reilut 20 C astetta. Tuntuu ihanalta.

    Teillä on kyllä herkkuja siellä puutarhassa!

    Myöhästyneet onnittelut synttärisankarille. Auringonkukat ovat ihania, ihan lempikukkiani. On niitä toki muitakin ja mikäpä kukka nyt ei sitten olisi lempikukka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä oli tänään vain 10 astetta, mutta loppuviikolle luvassa jopa 17-18lämmintä.Kerrotaan onnitteluja sankarille. Täällä on pelloilla täynnä auringonkukkia tosiaan tuossa päämaantien varrella meidän suurimpaan kaupunkiin.

      Poista
  3. Mukavan kuuloinen viikonloppu. Nyt on taas hieno viikonloppu edessä ainakin säiden osalta. Katselin, että tänne on huomiselle luvattu 22 astetta. Tuntuu kuin kesä olisi tullut keskelle kauneinta ruska-aikaa :D

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com