17.10.2020

Marjamuffinssit ohje -gluteeniton

Syysloma on tässä meillä käsillä ja ensimmäiset kylmät ilmat ja lumisade on tulossa joka puolelle Suomea. Lomailemme oman väen kesken mökillä ja aiomme ulkoilla sään salliessa enemmänkin. Laitoin tässä aiemmin kuvia helposti ja nopeasti valmistuvista marjamuffinsseista, jossa taikina syntyy vain sekoittamalla aineet keskenään. Marjat voit valita sen mukaan, mitä kotona pakasteesta löytyy. Meillä näitä muffinsseja on tehty puolukasta ja mustikasta. Marjafunssinssien ohje on gluteeniton ja laktoositon, ja on kyllä erittäin maistuva.

Viime kerralla postasin siitä, jos haluat ansaita talouteesi lisäansioita, niin niistä kannattaa käydä lukemassa täältä!

Tässä alakuvassa on puolukkamuffinssia, jossa on myös mukana kinuskia (Valion valmista). Viikolla laitoin omaan synttärikakkun päälle pakastseesta sulatettuja hilloja ja itse tehtyä kinuskikuorrutusta. Lakat ovat hiukan kirpeitä ja kinuski sopii myös siihen päälle erinomaisesti.


Marjafunssit kannattaa laittaa suuriin muffinssivuoksiin, silloin saat niistä kerralla kookkaita herkkuja kahvipöytään. Jos marjat ovat pakastsettuja, niin ota ne hyvissä ajoin sulamaan tai käytä mikrossa nopeasti, että ne säilyvät kokonaisina tai mahdollisimman hyvässä koossa eikä mehustu liikaa.


Marjamuffinssit (gluteeniton, laktoositon) 12 kpl

2 dl kaurajauhoja

 1,5 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja

2dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

100g sulatettua voita

2 munaa

3dl mustikoita tai mitä vaan marjoja

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää ensin sula voi ja sen jälkeen munat yksitellen. Sekoita ne joukkoon.

Paista 200 astetta n. 20 minuuttia


Kaupunkireissulta löytyi  Clasu Ohlsonilta uusi vaatehöyrystin. Jota olen kokeillut vaikka neuleiden tai erikoisempien vaatteiden höyryttämiseen. Hinnaltaa höyrystin oli halpa ja siinä on kolme reikää, josta höyryä pääsee ulos. 



Oletko leiponut muffinsseja?






10 kommenttia:

  1. Kuulostaa simppeliltä. Uskaltaisinko kokeilla? Kun en ole mikään leipojamestari.... 🎂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskallat kokeilla. Semperin kakkujauhoa ja Kotimaista - merkin kaurajauhoa käytin.

      Poista
  2. Just tossa tunti sitten leivoin marjapiirakan! Marjoista saa paljon kaikenlaista leivottua!

    Kaunis blogi!💙

    ❥ https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla!Onko blogissa siitä kuvia?

      Poista
  3. Vesi kielellä katselen. Ai kun näyttää herkulta ja näissä yhdistyy kaksi mun suosikkia: puolukat ja kinuskikastike.

    Tuollainen höyrytin olisikin kätevä. En ole edes ajatellut. Sillä saisi nopeasti siistiä jälkeä aikaiseksi.

    Mukavaa ja herkullista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höyrystin on ollut ihan näppärä silitysraudan lisäksi silityksessä. Kätevä on. Terveisiä Amerikkaan!

      Poista
  4. Muffinit ovat niin hyviä ja nuo sinun leipomasi näyttävät niin herkullisilta! :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukka ja mustikka sopivat hyvin marjamuffensseihin. Myös mansikkaa olen joskus laittanut.

      Poista
  5. Oi mitä herkkua! Nämä gluteenittomat ohjeet ovat tervetulleita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä lwivon lähes aina gluteenittomina. Amerikkalaiset suklaahippukeksit tein pikkuisten kanssa vehnäjauhosta sekä toisen taikinan gluteenittomasta jauhosta.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com