Kinderpiirakka on oikein herkullinen kahvipöydän suklainen herkku, joka maistuu varmasti kaiken ikäisille. Leivontaohje olisi taas tässä sinulle jaossa, kun leivontainspiraatio on iskenyt oikein kunnolla minun keittiössäni. Tykkään kokeilla ja testata uusia ohjeita, joista monet ovat gluteenittomia herkkuja.
Tässä kinderpiirkka valmiina ja pieniksi palasiksi leikattuina kahvipöytään. Kinderpiirakka on makea, niin sen vuoksi tein neliön mallisia pieniä palasia ja tarjoilin niitä tällä Marimekon pienillä lautasilla. Kuvassa näkyvä lasiastia on löytö kirpparilta; ilmeisesti 80-luvun Riihimäen lasituotantoa.
Kinderpiirakan valkoinen voikreemi on herkullista tuolla piirakan suklaakuorrutuksen ja suklaisen pohjan välissä.
Hyväksi todettuja gluteenittomia leivontaohjeita on täällä kääretortusta ja Kuningatarpiirakan ohje löytyy täältä! Viimeksi mainittu on ollut hyvin suosittu ohjeeni.
Suklaa on oma lempileivonnaisen raaka-aine, siksi tein Kinderpiirakkaa, kun siinä tulee tummasta kaakaosta pohja ja väliin kreemiä sekä kuorrutukseen maitosuklaata sekä koristeluun vielä valkosuklaata. Kinderpiirakkao n helppo tehdä, koska taikinan aineet vain sekoitetaan keskenään. Kuorrutuskin onnistuu, vaikka vasta-alkajalta, kun suklaa vain sulatetaan vesihauteessa. Eli tämä kinderpiirakan ohje ei vaadi kummoisia taitoja, vaan onnistuu jokaiselta leipojalta.
Kakkosluokkalainen tyttären tytär antoi minulle pääsiäisenä lahjaksi tekemänsä tipun, jonka hän oli tehnyt puutyössä. Tipu on kyllä hauskan näköinen ja värikäs sulkiensa kanssa.
Kinderpiirakka ohje (gl)
5 dl sokeria
5 dl gluteeniton kakkujauhoseos (esim. Semper) tai sama määrä vehnäjauhoa
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
6 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. S-marketin Kotimaista)
3dl kiehuvaa vettä
300 g sulaa margariiniä
4 munaa
Sekoita sokeri, jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään. Sekoita keskenään kuuma vesi ja sulatettu margariini. Lisää sekoittamalla ne jauhoseokseen. Lisää seokseen munat yksitellen edelleen sekoittaen.
Paista 200 asteessa 30-35 min. Jäähdytä.
Voikreemi
150 g voita
5dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi hyvin. Lisää vaniljasokeri ja vatkaa. Levitä nokareita jäähtyneen pohjan päälle, tasoita. Laita jääkaappiin jäähtymään. Ja valmista suklaakuorrutus.
Suklaakuorrutus
200 g maitosuklaata sulatettuna
Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä jäähtyneen kreemin päälle pienissä osissa.
Koristele esim. nonparelleillä tai valkosuklaalla, jonka sulatat ja teet sillä raitoja pinnan päälle. Jos haluat kuvioita pinnan päälle, niin raitojen jälkeen vedä hammastikulla joka toinen viiva toiseen suuntaan, niin saat kivan kuvion pintaan.
Tässä alakuvassa ovat ne ihanat kestävät neilikat nyt kauniisti aseteltuna suuressa Marimekon maljakossani. Ihan hyvä tuli asetelmasta, kun näitä oksia pyörittelin aikani. Kyllä ne kukat löysivät hyvät asennot maljakossani ja värit ovat oikein raikkaat, vai mitä olet mieltä?
Leivon varmasti eniten erilaisia piirakoita, ne on jotenkin kivoja sekä leipoa, että myöhemmin syödä :)
VastaaPoistaAivan ihanan näköinen tuo leipomasi kinderpiirakka, nam! Suklaa on yksi suosikkini leivonnassa myös. Kaunista iltaa sinulle Aikku <3
Kinderpiirakka on kyllä herkkua. Tein pieniä palasia siitä myös pakkaseen, ja on joskus kiva sieltä napata suuhun oikein herkkujen herkkua. Piirakan leipominen on näppärää, kun saa reilusti kerralla, varsinkin jos on laiska leipuri kuten minä. Mukavaa viikkoa sinulle Outi!
PoistaKaikkea hyvää täällä. Tuo kinderleivonnainen saa veden kielelle! Ja ihanat keltaiset neilikat.
VastaaPoistaVälillä kun leipoo herkkuja, niin on mielikin parempi. Vesisateet ja räntäsateet ovat olleet täällä meillä kiusana, että on jollain mukavalla pitänyt perhettä ja itseä lohduttaa. Mukavaa viikkoa sinulle ! Kiva kun käyt vierailulla täällä blogissani.
PoistaOih, kinderpiirakka on niin hyvää herkkua. Pitäisikö sitä leipoa jotain viikonloppua. 😊😋
VastaaPoistaKinderpiirakasta tuli meillekin nyt suosikkipiirakka mokkaruutujen ja marjapiirakoiden ohelle.
Poista