9.5.2021

Äitienpäivän täydellinen täytekakku ja lahjatherkutellaan

Äitienpäivänä herkutellaan ja saadaan kukkia sekä lahjoja. Meille äitienpäivän herkkuna tein pienen sydäntäytekakun, jonka kuvan jaoin Instagramin puolelle myös tänään. 

Sydäntäytekakkuun laitoin väliin pakastemansikoita survottuna, kerroksen uudella Valion vaniljakreemiä sekoitettuna kermaavaahtoon mansikoiden päälle ja sen päälle vielä vadelmamansikkahilloa. Kolmen munan täytekakun leikkasin vain kahteen osaan, joten täytettä ei sitten tarvinnut enempää laittaa kuin yhteen kerrokseen. Täytekakun päälle tuli myös vaniljakreemiä sekoitettuna kermavaahtoon ja lopuksi  pursotin reunat kermalla. Päällä oli suklaarouhetta ja lakkoja, joita olin laittanut pakkaseen rasiaan kokonaisina. 

Jaan pienen gluteenittoman täytekakun ohjeen tässä, koska pohja onnistui taas hyvin jo usein hyväksi todetuilla Semperin gluteenittomilla vaaleilla kakkujauhoilla. Ohje löytyi Annin uunissa- blogista! 

täytekakkupohja (gl)

  • 3 kanamunaa
  • sokeria
  • gluteenittomia jauhoja (Semper)
  • 0.5 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  1. Mittaa kanamunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin, niin että kaikkia aineksia on saman verran. Lisää jauhojen sekaan vaniljasokeri ja leivinjauhe. Leivinjauheen voi jättää pois, jos munasokerivaahto on n. 10 min vatkattu. 
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi n. 10 minuuttia. 
  3. Lisää jauhot siivilän läpi varoen ja kääntele nuolijalla. 
  4. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. 
  5. Kumoa jäähtynyt kakkupohja leivinpaperin päälle, jossa on ripoteltu sokeria.
  6. Leikkaa kakku kahteen osaan ja kostuta maidolla tai marjojen mehulla. Täytä haluamallasi täytteellä ja koristele kermavaahdolla. Anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. 

Äitienpäivä oli siitä erikoinen tänä vuonna, kun nuorin tyttäreni muutti kauas kotoa Espooseen ja hän ei sitten ollut juhlimassa meillä kotona äitienpäivää. Hän oli tilannut aivan uskomattoman kauniin kukkakimpun minulle, jonka kukkakauppa toimitti kotiovelle saakka. 

Sain lahjaksi myös uuden Muumi-mukin, kun keräilen niitä. Tämän vuoden kesäsesonkimuki on kaunis väreiltään ja kuvat ovat oikeinkin kivat. 

Omalle äidilleni vein vaalenapunaisen ruukkuruusun, jossa oli jo paljon ruusuja avautunut. Kohta sen voi laittaa ulos ruukkuun tai penkkiin kasvamaan. Omat ruusuni on vielä havujen alla odottamassa ulkona penkissä; saa nähdä ovatko ne miten talvehtineet. Valkoisen ruukkuruusun sain myös miehen äidiltä lahjaksi, ja kyllähän nämä äitienpäivät vain ovat niin ihania päiviä kaikille perheen jäsenille!

Kinuskitäytekakulla ja Brita-kakulla herkuttelimme sisarusteni ja veljen poikani kanssa mummolassa juhlalounaan jälkeen. Kakut on veljeni vaimon tekemiä, ja Brita-kakun vadelmat ja mustikat maistuivat herkullisille. 







Miten sinun äitienpäivä meni?


10 kommenttia:

  1. Ihanat kakut sekä kauniit kukat. :) <3 Äitienpäivä oli todella mukava. :) Lapset olivat käyneet kahdestaan ostoksilla ja sain aamulla lasten ostaman kukkakimpun sekä suklaata. Oli todella herttaista, että olivat itse miettineet mistä väreistä äiti pitää sekä mistä suklaasta. :) Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihanasti lapsesi ajattelivat, että mikä on sinun lempiväri. Suklaa on aina herkullinen lahja saada. Mukavaa uutta viikkoa myös Saksaan!

      Poista
  2. Ihania kakkuja ja kukkia :)
    Britakakku on yksi suosikeistani ja haaveilin siitä, mutta 14v "leipurilleni" se olisi ollut liian haastava. Ehkä parin vuoden päästä saan poikien tekemään britaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Britakakku on maultaan tosi herkkua. Marjat sopuvat väliin loistavasti. 14 vuotiaalle voi olla haastetta tehdä, mutta entä jos yhdessä teette?

      Poista
  3. Nam mitkä herkut,eilen oli kyllä niin lupa herkutteluun.
    Kauniit kukat myös!
    Aurinkoista viikkoa sinulle ja mukavia kevät puuhasteluja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen ei ajateltu kaloreita, kakkuja popson vielä tänäänkin. Ihanaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  4. Kotosalla oltiin äitienpäivänä. Me herkuttelimme vaniljaisella tortulla, jonka päällä oli tuoreita mansikoita ja vadelmia. Oli ihanan rento äitienpäivä kyllä. Omaa äitiäni näin jo lauantaina ja vähän tuli itsetehdyillä lahjoilla häntä lahjottua.
    Ihanaa viikkoa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun Ig:stä näinkin sun kakun kuvan. Mansikat ja kermavaahto on toimiva pari. Rento onkin hyvä sana, miten juhlapyhät pitäisi viettää. Mitähän ihanaa teit äidillesi?

      Poista
  5. Juhlapäivänä on kyllä herkkuja tarjolla.

    VastaaPoista
  6. Herkullista, Brita-kakut ovat ihan speciaaliherkkua!
    Mies ja Pupunen olivat tehneet leipäkoneella oikein onnistuneen kakun, Pupunen oli koristellut sen joulusta jääneillä sokerikuorrutteilla. Kakku, kuohuviini ja Pupusen tekemä kortti aamiaisella aloittivat päivän oikein ihanasti! Eikä voi valittaa päivällisestäkään: Mies grillasi peuran sisäfilettä, jota tarjosi uunijuuresten kanssa. Toki myös mummuja muistettiin!

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com