31.5.2021

Itsetehdyt tikkarit

Itse tehtyjä tikkareita on tullut tehtyä ihan kahdella eri tavalla. Tokaluokkalainen seuraa eri kanavia ja niinpä siellä oli löytänyt tikkarien tekomallia myös. Laitoin ohjetta ylös ja teimme ensin sokerista ja vedestä tikkareita, joista hän halusi sinisiä. Karamelliväriä ei tarvitse paljoa laittaa, kun väri tulee siitä ihan hetkessä. Tämmöinen kokeileva tokaluokkalainen halusi aina vain tummempaa sinistä, ja hyvä ettei ihan koko purkki karamelliväriä sitten mennyt sokerivesiseokseen.  Tikkarin aineet sekoitetaan kattilassa ja siinä voi käyttää apuna mittaria, että lämpötila pysyy oikeana (160 astetta). Jos keität maltilla sokerit ja veden, niin mittaria ei tarvitse. 


Sokeritikkarit

2 dl sokeria

0.5 dl vettä

0.5 dl glukoosisiirappia

karamelliväriä

Nomparellejä


Laita kaikki ainekset kattilaan, keitä ne sulaksi maltilla.  Levitä pyöreitä massoja leivinpaperille ja laita tikut siihen kiinni. Meillä mies katkoi grillitikut näihin. Erikoisliikkeestä löytyy myös tikkaritikkuja. Tikkarit voit koristella esim. nonparelleillä.Valkosuklaatikkarit olivat myös kokeilussa ja niistä tuli meidän mieleen erittäin herkulliset. Esikoinen tuli käymään kotona, ja sovimme, että suklaatikkareita annamme hänelle sitten jälkiruokana. Onneksi niitä herkkuja sain säilytettyä jääkaapissa kannellisessa rasiassa, muutoin olisi voinut käydä niin, että ne olisi syöty. Niin hyviä ne vain olivat!Valkosuklaatikkarit (gl)

200 g valkosuklaata

Pussi popcornia

Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa, sekoita ja levitä pyöreitä massoja leivinppaperin päälle. Laita tikut suklaaseen kiinni. Koristele nonparelleillä ja poppareilla. Kun tikkarit ovat valmiit, siirrä ne jäähtymään ja kovettumaan jääkaappiin. Sen jälkeen ne ovat syötäviä ja säliytä kylmässä kannellisessa rasiassa, jos sattuu, että näitä herkkuja jää syömättä.Näissä molemmissa ohjeissa on helpot ja nopeat työvaiheet, niin tikkarit syntyvät lasten kanssa ja miksei myös aikuisten kanssa. Yhteistä tekemistä ja yhdessä oloa aina tarvitaan! Alakuvassa tikkarit ovat valmiina ja nämä on ihan tämä kakkosluokkalainen itse tehnyt. Hän osaa sulattaa myös mikrossa suklaan. Koristeita pitää sitten olla muuten todella paljon, kuten kuvasta näkyy!Sain myös äitienpäivälahjan näin jälkikäteen. Olin tilannut  Makramorelta itselle ja esikoiselle amppelitelineet. Tyttäreni oli sitten tilannut samalla Anitalta aivan ihanan käsityön, mutta siitä tässä ensin vähän kuvaa. Myöhemmin tulee postausta paketin upeasta sisällöstä.  Anitan Makramoren Instagramin löydät täältä!


Näistä kauniisti paketoiduista paketeista löytyi siis sisustukseen uusia tarpeellisia esineitä. Yksi oli myös lahja kummipoikani pienelle tyttärelle.


Tehdäänkö teillä itse karkkeja? 

8 kommenttia:

 1. Näyttävät herkulliselta :) eipä ole koskaan tullut tehtyä karkkia itse mutta voisi ehkä kokeilla joskus !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helppoja oli tehdä tikkareita. Nyt tiedän mitä on glukoosisiirappikin.

   Poista
 2. Eräs ystävä valmisti omia tikkareitaan joitakin vuosia sitten, muistan, että hän toi niitä meidän muksuille. :) Nämä, kun näyttäisin tyttärelleni, haluisi heti kokeilla kotona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaatikkarit olivat mun suosikki. Sokeritikkarit makeita kuin mitkä. Ei muutakuin tekemään vaan.

   Poista
 3. Olen tehnyt Daim karkkeja ja riisisuklaata, mutta tikkareita en koskaan. Pistänkin tämän idean korvan taakse.
  Herkullista viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daim-karkit kuulostaisi hyvälle. Tikkarit oli nopeita tehdä. Mulle aina suklaa maistuukin.

   Poista
 4. En ole koskaan tehnyt tikkareita mutta nuo valkosuklaiset voisi olla minun mieleeni minä näet syön melkein aina suklaata jos karkista on kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaasta on helppo tehdä tikkarit, ja suklaa on herkkujen herkku.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com