7.5.2022

Amerikkalainen juustokakku (gl) äitienpäiväksi

Suunnittelin äitienpäivän tarjoiluja ja mielessäni oli ensin kermainen täytekakku, mutta Amerikan matkan jälkeen fiilistelemme juhlapäivänä oikealla amerikkalaisella juustokakulla (gl) ja mansikoilla. Tein amerikkalaisen juustokakku gluteenittomat kuten yleensäkin. Amerikkalainen juustokakku on muuten tosi helppo ja nopea tehdä, ja tämä kakku paistetaan uunissa.

Kakun valmistukseen meni parikymmentä minuuttia ja uunissa Amerikkalainen juustokakku paistuu 40 minuutissa. Paistamisen jälkeen juustokakku saa olla uunin ovi raollaan saman ajan; näin kakku mehevöityy ja jähmettyy herkuksi. Amerikkalaisen juustokakun ohjeen olen ottanut täältä Himoleipurin blogista, kiitos Himoleipurille!

Amerikan matkalla tytär haki Factory Caken juustokakkuja, jotka ainakin Los Angelesissa ovat kovinkin suosittuja. Juustokakun mukaan tuli myös kermavaahtoa. Juustokakulla juhlistettiin Lucan 2-vuotissynttäreitä.

Äitienpäiväkukat ovat tänä vuonna vaaleanpunaisia Hortensioita . Äitini on hullaantunut hortensioihin ihan kuin minäkin. Täältä näet viime kesän hortensia kukat, kun vein ne etupihan terassille.Ja täältä näet, miten upeita hortensian kukan oksista tulee kuivattamalla. Tämä on ollut äitini idea!

Omalle äidilleni laitan Amerikasta ostamaani äitienpäiväkorttiin käännöksen suomeksi ja sujautan rahaa myös mukaan. Ihastelen aina amerikkalaisten taitoa tehdä kortteihin ihania tekstejä, joita ei täällä meillä tehdä.


Tässä vielä kuvia ihaniata kukkakimpuista, joita Farmers Marketissa oli myynnissä. Ihastuin kimppujen värikkäisiin kukkiin ja Amerikassa on aina jotain erilaista kuin meillä. Farmers Market myy niin herkullisia täytekakkuja, ja niistä  kuvaa myös tuossa alla.
Ihanaa äitienpäivää kaikille ja halatkaa rakkaitanne!

6 kommenttia:

 1. Ihanaa Äitienpäivää myös Sinulle ♡ - ihania kakkuja ja kauniit kukkaset ♡

  VastaaPoista
 2. Ihanaa äitienpäivää sinullekin Aikku <3

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä omaan mieleen ihan super onnistunut ja vielä uunissa paistettu juustokakku.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com