28.5.2022

Miten lannoittaa havupuut ja nurmikko

Havupuut tarvitsevat myös lannoitusta, jos vaikka matalat maatapitkin olevat havut ovat vaihtaneet väriä tai menneet kellertäviksi. Lannoitusaineet pitää kylvää havupuille, nurmikolle ja pihan kasveille keväällä. Meidän havupuut ovat olleet haalean vihreitä ja jotenkin huonon näköisiä talven jälkeen, joten Halpa-Hallin puutarhaosastolta löysin sopivasti tarjouksesta Biolanin havu- ja rodolannoitetta. Havulannoitetta laitoin 2-3 korkillista riippuen havupuun koosta. Matalat tuiviot, pilarikataja ja tuijat nyt odottavat saavansa voimaa havulannoitteesta; samaa odotan myös minä, että havupuut kasvavat ja voimistuvat.

Meidän nurmikko on alkanut sammaloitua marja-aronia-aidan ja kuusten läheltä, sen vuoksi viime syksynä levitin kalkin maahan ennen talvea. Nyt sitten olen yrittänyt tehdä reikiä sammaleeseen ja ilmata nurmikkoa sen avulla. Tähän muuten on myynnissä 50 euron hintainen laite Hankkijalla, jos haluat testata sammaleen häätöä sillä.

Kylvin myös nurmikolle Green Care -puutarhan kevätlannoitteen. Huomasin, että nurmikon heinä on lähtenyt hyvin kasvamaan ja toivon mukaan myös sammal vähenee. Aion vielä ilmata nurmikkoa ja ostan vielä sammalsyöppöä eli sammaleen poistoon omaa ainetta. Yritän näillä konsteilla saada nurmikon parempaan kuntoon.

Green Care - puutarhan kevätlannoite käy myös muille puutarhan kasveille.Mansikat, viinimarjapensaat, kirsikkapuu ja luumupuu saivat myös tätä lannoitetta. Green Care -puutarhan kevätlannoite on kotimainen lannoite ja sisältää puutarhan kasvien tarvitsemia vitamiineja.

Tällä hetkellä narsissit kukkivat komeasti pihalla Kasvihuone on viritetty kurkun ja kirsikkatomaatin taimilla.Lisäksi olen laittanut kesäkukka-asetelmia sinne odottamaan ilmojen lämpimistä, että ne voi siirtää oikeille paikoilleen. Lasitettu terassi on hyvä paikka pitää hallanarkoja kasveja siellä, ja pidän myös villiviinin siellä vähän aikaa. Lili onkin aina seurana, kun lasiterassin ovi aukeaa. 

Helatorstaina kävimme mummolan rannassa onkimassa ja ihailemassa kesää lähestyvää luontoa. Linnut laulavat ja kaikki on vain niin kaunista luonnossa tähän vuodenaikaan. Äitini upeat hortensian hän oli siirtänyt ulkoterassille, ja hän istuttelee ne ruukkuihin myös. Hortensiat ovat upeita! Täällä on vinkkiä kesäkukkien esille laittoon vanhasta puusta!


*sisältää kaupallisen linkin

Onko sinulla tarve vaihtaa tai kilpailuttaa puhelinliittymääsi? * Telialla on huipputarjous puhelinnumeron siirtäjille 5.6.22 saakka. Tarjous on voimassa vain  nettilinkin kautta tehtäville vaihdoille. Liittymä on rajaton ja siinä ei ole määräaikaa. Saat 30€n arvoisen lahjakortin Lidl-kauppaan ja halutessasi C Moren käyttöösi jopa 12 kuukaudeksi (ovh 8.90€/kk).Mitä sinulle kuuluu näin helatorstain jälkeen?
2 kommenttia:

 1. Kuuluu oikein hyvää. Täällä ollaan vietetty kotiviikonloppua, katseltu Stranger Things sarjaa, syöty hyvin ja halailtu paljon. Ensi viikolla pitäisi tuo takapiha saada juhlakuntoon, kun lauantaina pääsemme juhlistamaan pojan ammattiin valmistumista.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea ammattiin valmistujalle!Onnea vanhemmille!

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com