22.9.2022

Ikkunaremontti ja parvekeovi -päivitys nykyaikaiseen asumiseen

Kaupunkiasunnon kerrostalon ikkunat ja ovet olivat tulleet elinkaarensa loppuvaiheeseen, kun ruskeat ikkunanpokat olivat kulahtaneet ja parvekkeen oven lasi ja myös ikkunat sumeat. Taloyhtiössä oli tehty ulkovuoren remontti kymmenen vuotta sitten ja nyt oli vuorossa ikkunat.  Taloyhtiössä oli kilpailutettu ikkunoiden valmistaja ja  remonttiurakan asennustyö, joten remontti pääsi alkamaan elokuussa.

Remontti oli hyvin aikataulutettu ja eri  vaiheista tiedotettiin hyvin asukkaille. Ennen remonttia postiluukusta oli jaettu jokaiseen asuntoon lomakkeet, jossa oli ohjeet valmisteleviin toimenpiteisiin asunnossa, että kodin irtaimisto tuli suojata muovilla tms. ja siirtää tavarat pois parvekkeelta ja ikkunoiden läheltä. Lemmikkieläimiä ei myöskään saanut olla merkittynä päivämääränä asennuksen aikana huoneistossa.

Meidän kerrokseen ikkunat ja ovi oli tuotu parvekkeen kautta muutama päivä ennen asennusta odottamaan remontin alkamista. Vanhojen ikkunoiden ja oven poisto tapahtui nopeasti yhden päivän aikana. Uusien ikkunoiden ja parvekeoven asennus peitelistojen osalta oli valmiina parissa päivässä meidän kerroksessa.


Ulkopuolen ikkunoiden sekä oven kynnyksen ja peltitöiden osalta asennustyö valmistui sitten viimeisenä. Asukkaalle itselleen jäi siivoustyö tehtäväksi ja tarkistaminen työn jäljen onnistumisesta, josta asukas sai kerätä omalle lomakkeelle puutteet tai huomautukset.

Uusissa ikkunoissa on erinomaiset edut nyt: eli kesällä ne eivät päästä lämpöä sisäpuolelle, ilmanvaihtoventtiilit ikkunan karmien yläpuolella parantavat ilmanvaihtoa ja puhelinten ym. tietoteknisten laitteiden toimivuus parani ikkunalasien johdosta ja valmiiksi asennetut sälekaihtimet helpottavat kotoilua. Sälekaihtimet olivat siis asennettu tehtaalla jo valmiiksi.

Parvekkeen ovi on alas asti yhtenäistä lasia ja ovi on helppo myös lapsen avata.Ovi lisäsi valon määrää ja toki myös uudet ikkunapinnat ja valkoiset ikkunan pokat.


Ikkunaremontti nosti asunnon arvoa ja päivitti tekniikkaa tähän päivään.Tässä vielä kuvaa ennen ja jälkeen keittiön ikkunatemontista.

Täällä on myös meidän asunnon remontista postausta ja myös täällä.

Kuva ennen remonttia:
Kuva jälkeen: Onko sinulla kokemusta ikkuna -tai oviremontista?

8 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää ja nyt on asunto enemmän tätä päivää. Valoisuus myös lisääntyy kun tummat ikkunanpokat ja ovet vaihdetaan valkoisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisa on ja myös nykytekniikkaa ikkunoissa. Onneksi remontti on kohta valmis.

   Poista
 2. Todella onnistunut remontti. Koko asunnon ilme oikein kirkastui.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On onnistunut ja mukava, kun ilma vaihtuu myös, kun tuli venttiilit ikkunoihin.

   Poista
 3. Rempoista ei niinkään ole itsellä kokemusta mutta kyllä näyttää lopputulos oikein hyvältä ❤

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että kerrostalojen taloyhtiöt heräävät päivittämään talojensa kuntoa. Aivan varmasti oli teidänkin ikkunaremontti todella tarpeen. Meillä on herätty siihen, että talon elementtien väliset saumat ovat haurastuneet ja ennen pitkää kosteuskin voi tulla sisään. Tarvitsemme kiireesti uuden saumauksen. Saumaus voi olla tarpeen jopa ikkunapuitteisiinkin. https://lahdenelementtisaumaus.fi/elementtisaumojen-uusiminen/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeä on ylläpitää as.osakeyhtiöissä talon kuntoa.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com