25.6.2023

Puutarhan kukkivat puut ja kukat

Juhannus on ollut tänä vuonna mukavan lämmin ja loppuviikon sateet ovat saaneet puutarhan oikein reheväksi. Palasin sopivasti Italiasta lomareissulta juhannukseksi kotiin ja kymmenen päivän aikana oli kasvit kasvaneet kertaheitolla; rikkaruohoista puhumattakaan. Puutarhassa on juhannuksena kukkivia puita ja kasveja nyt parhaimmillaan. 

Sireenit ovat vaaleanpunaisia sekä etu-että takapihalla.Ne ovat malliltaan vartettuja, joka tarkoittaa, että yhdessä varressa kasvaa koko puu ja sen päässä on sitten puun haaraosat. Sireeni oli sateessa varistanut kukkia laatoille. 


Istutuslaatikoissa kukkivat monivuotiset perennat.Olen istuttanut osan perennoista ruukkuihin, ja upottanut niitä maahan, koska peitän sitten kuorikatteella tai koristekivillä osan altaista. Tämä helpottaa rikkaruohojen kitkemistä kukkapenkeistä altaissa. Altaat on meillä reunustettu kahdenlaisilla kivillä.Tämän altaan korkeat kukat valkoiset ja siniset ovat takapihan terassin reunassa. Osan istutusaltaasta täytin suoraan pähkinän värisellä kuorikatteella. Koristekate vaalenee auringossa, niin sitä on hyvä välillä lisätä tai täyttää. 


Pensaista on myös Korallikanukka ja angervot kukassa.Toivon mukaan pölyttäjiä löytää nyt näiden ansiosta kadvimaalle ja -huoneeseen. Jätin mansikka-amppelit kadvihuoneeseen, kun ne näyttävät siellä hyvin tekevän mansikan alkuja. Keväällä hajotin aiemman vuoden amppelimansikat kahtia uusiin ruukkuihin.
Tässä vielä mansikka-amppelit, joista toivotaan paljon mansikoita kolme -ja 10-vuotiaille tyttären lapsille, kun he saavat näitä omalle terassille roikkumaan ensi viikolla.


Lomalla on tiedossa myös terassien öljyäminen, ja nyt alkaa jo olemaan kaikki laudat sen näköisiä, että kaipaavat kovasti väriä pintaansa. Puutarhassa on aina tekemistä keväästä syksyyn, mutta helppohoitoista puutarhaa pyrin rakentamaan koko ajan.


Mitä sun kesään kuuluu?
6 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat. Kaunista kesäloistoa ja vihreyttä.
  Nautitaan auringosta, lämmöstä kuin myös sadepisaroistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Tänään tulikin ukkosta ja sadetta meillä.Tänään pystyy leipomaan kesäistä mustikkakakkua.

   Poista
 2. Onpa kaunista siellä teillä. Tuo kate on tosi hyvää, meilläkin sitä on tuijien alla.
  Ihanaa viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kate on kätevää, pysyy rikkaruohot loitolla!

   Poista
 3. Kaunis puutarha! 🌺🌺 Täällä odotellaan jo kuumeisesti, että pääsemme käymään Suomessa. Täällä on ollut hirmulämmintä ja kukkia on saanut olla kastelemassa koko ajan. Jospa loppuviikosta satelisi, tekisi hyvää luonnolle ja kasveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei myöskään ole satanut,mutta tänään juuri alkoi sataa ja myös ukkostaa.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com