24.7.2023

Keittiön ovien maalaus ja uudet vetimet

Miten vanhan keittiön voi päivittää uudeksi?

Keittiön ovien maalaaminen kalustemaalilla on yksi keino päivittää edullisesti keittiö, jos et halua vaihtaa ovia. Minä maalasin kalustemaalilla keittiön ovien puulistaosat kolmeenkin kertaan, että koivulista peittyivät valkoiseksi kokonaan. Ovia ei tarvinnut maalata kokonaan, kun valkoiset ovet ovat hyväkuntoiset, mutta vanha malli 1990-luvulta puulistainen keittiön ovi ei enää ollut mieleinen. Lisäksi kaupasta etsin tyyliin sopivat vetimet muovivetimien tilalleKaapin ovet ovat nyt valkoiset kokonaan ja valkoisen sävy on raikas.Uudet tasot on uusittu myös, ne ovat mittojen mukaan saatu kätevästi asennettua paikoilleen. Keittiö on pieni ja siinä on yhdessä nurkassa pieni pöytätaso.Vetimet kannattaa sinun mitata sekä oven edestä että sisäpuolelta. Kaupassa kun on vetimiä monen mittaisia. Nämä metalliset vetimet ovat yksinkertaiset ja sirot.Olisin halunnut kultaisen väriset vetimet, mutta nämä olivat edullisemmat ja sävy taittaa kultaan, vaikka nikkelin väri oli hyllyn esitteessä. Yllättävän suuri määrä vetimiä muuten menee pieneenkin keittiöön!


Täällä on aiemmin ollut postausta kerrostaloasuntomme muusta remontista, kun lattiat ja listat vaihdatettiin.Ovien listojen maalaamiseen moni useampi tunti, mutta työ kannatti ja nyt keittiö näyttää nykyaikaiselta ja raikkaalta. Seinän laattojen päälle on vielä suunnitelmissa shampanjan värinen vinyylilevy ja uudet silikonisaumat. Laatoissa on marmorikuviointi nyt, mikä on hyvin trendikästä nyt sisustuksessa, mutta tasojen hieman harmaan ja beigen kanssa eivät ihan sovi yhteen.


Silikonisaumat kannattaa laittaa vasta lopuksi, kun tasot on kiinnitetty. Meillä on asennettu keittiöön myös uusi allas, mutta siitä oma esittely työvaiheineen tulossa.Oletko vaihtanut vetimiä kotona tai maalannut ovia?


6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä ja ideoista! Meidän keittiössä on puiset ovet, joiden värin päivittäminen voisi olla hyvä juttu. Vetimet (puiset nupit) ovat kulahtaneet kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetimien vaihdolla saa nopeasti uutta ilmettä.Meillä tosiaan oli näissä valkoiset muoviset vetimet, ja muovi ei mun lemppari ollenkaan.

   Poista
 2. Tulipa raikkaan näköinen lopputulos. Täällä uudessa kodissa juuri mietin vetimien vaihtoa keittiön kaappeihin.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Aikku ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetimien vaihto kuulostaa hyvälle siellä uudessa kodissanne!

   Poista
 3. Hyvää elokuun alkua sinulle Suvi!

  VastaaPoista
 4. Monta vuotta sitten, vielä Suomessa asuessa teimme pienen kasvojenkohotuksen keittiöön. Pienen keskusta-asunnon keittiö sai uutta eloa, kun vaihdoimme tason sekä vetimet. :)

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com