Miten tee valmistetaan oikein? Paras tee syntyy mielestäni hauduttamalla. Osa teelaaduista haudutetaan 70 asteisessa vedessä ei sen kuumemmassa, koska teen laatu kärsii. Sitten on teelaatuja, jotka voi hauduttaa kuumemmassa vedessä.
Lontoosta ostin Harrodsin tee- ja kahviosastolta toffee- ja suklaateetä, No7 teetä (vihreä tee) ja No32 teetä (sekoitus eri teelaatuja). Tuliaisia ostimme myös muille teen ystäville. Teetä valmistan meillä monella tapaa: vedenkeittimellä, Ikean teeperkalaattorilla, Design Lettersin teekannulla (sihti sisällä) ja Eva Solon teekannulla. Viimeisin on löyty kirpparilta, ja mieluinen sellainen. Sisälle laitetaan teräsputkiloon teerouhe tai sitten teelappu. Vettä vain täytyy olla runsaasti, että siitä valmistuu teetä. Suojapuku suojaa kädet kuumalta lasiastialta. Kiva idea tuo vetskari lasisessa teekannussa. Esittelin tätä Eva Solon toimintaa innoissani isälleni, ja eihän sieltä tullut edes teetä lasiin. No se johtui siitä, että vettä oli liian vähän:)
Eva Solon teekannussa on tuo oma puku lasiosan päällä, se auttaa siinä ettei kädet pala kuumasta kannusta.
Miten teillä valmistetaan teetä?