29.8.2013

Arabian abc-sarja ja kanttarelliherkut

Löysin tämmöisen kivan setin Arabian Abc-sarjasta. Tämä lähtee tyttären opiskelijaboxin keittiöön. Nämä ovat ihan sopivat KoKo-sarjan kanssa. Astiat eivät ole symmetriset reunoista, joten tekee mielestäni kivan vaikutelman kattaukseen. Näillä on kyllä monta käyttötarkoitusta: ruoan tarjoiluun, pienen napostelun tarjoiluun, tuikkuastiana tai muuten jotain kivaa laittaa pöydälle tarjoiltavaksi.
Viime lauantaina kävimme kanttarellissa, ja iloksemme löytyi vakiopaikastamme monta litraa näitä kultaisia herkkuja. Tein näistä kanttarellikeittoa. Ja tuoreista sienistä tehty keitto on sitten aivan ihanaa.

Tässä ohje 4:lle:
4 dl Kanttarelleja pilkottuna ja yksi sipuli->paista pannulla, niin että vesi melkein haihtuu. Lisää voita, siihen 4rkl vehnäjauhoa.
Lisää 5 dl vettä, 1 kpl liha-tai kasvisliemikuutio. Laita tässä vaiheessa isompaan kattilaan keiton alku. Lisää hetken päästä ripaus mustapippuria, suolaa ja jos kotoa löytyy penkistä persiljaa. Lisää lopuksi 2 dl ruokakermaa ja ½ pakettia Koskenlaskija -tuorejuustoa. Ruokakerman ja Koskenlaskijan mittasuhteita voi itse muuttaa maun mukaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com