https://track.adtraction.com/t/t?a=1469291612&as=1252305661&t=1&tk=0&trt=2

25.9.2014

Handmade pipot ja tunika

Pipotehtaassa syntyi tälläkertaa tämmöisiä pipoja ompeluinnostuksen johdosta. Pitsikukat ovat kirpparilöytöjä ja tyttäreni on jokus virkannut näitä ruusuja käsityötunnilla, nyt ne löysivät paikkansa pikkuisten pipoihin. Tein vuoren pipoihin, niin menee myös myöhään syksyyn piposet ja lämmittävät päätä. Fleecevuori olisi ollut myös hyvä idis nähin. Sydämmet kankaasta tehty tunika on tehty Ottobren 86 cm kaavalla hieman muunnellen.Taakse laitoin painonapin. Kangas on sydämmet-Metsolan kangasta.


Pipo on helppo työstää, mallin otin Lindexin piposta. Jos pään mitta 45 cm (1 v) niin piposta kannattaa tehdä vähän kapeampi (n.1-4 cm) koska kangas venyy. Leikkasin yläosaan pyöreät reunat, ja johonkin ompelin sitten keskelle yläosaan vielä kaarevan reunan. Tulee kiva sitten päällepäin. Tämän voi jättää poiskin. Tässä ompeluohjetta tähän helppoon malliin:


Tässä mallissa on kahteen suuntaan ommeltu päällyosaan saumat. Jätin alaosaan pienen aukon, josta pujotin pipon oikein päin. 
Ompeleminen on terapeuttista hommaa, joskus vaan inspiraatio loppuu kesken. Tunikalle kävi niin, mutta onneksi sopii Papusen päälle. Valmiita töitä on kiva ihastella, näkee kättensä jäljen. Saumurini on muuten palvellut vuosikausia. Aikoinaan se oli kallis hankittaessa mutta hintansa väärti edelleen. 

Ompelemisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com