27.5.2015

Valmistujaisjuhlien tarjoilut ja lahjaideat

Tyttären valmistujaisjuhlissa tarjoilut koostuivat suolaisista ja makeista herkuista. Kalan ystävälle oli tarjolla lohihyydykekakkua, jossa on pohjassa hapankorppuja ja välissä kylmäsavulohta, liivatteella tehty kerma+Valion katkaraputuorejuustoa, tilliä  ja päällä lohiruusuja ja limen siivuja.


Minä tein kinkkuvoileipäkakun, joihin löytyy täältä ohjeita. Mielikuvitus on vain rajana, mitä voileipäkakkuun haluaa laittaa. Helpolla pääsee, jos tekee kinkkutuorejuustotäytteen (+suolakurkku tai tuorekurkku, kermaviili) ja ostaa valmiin italiansalaatin.


Makeaa tarjottavaa saa näyttävillä cupcakeillä. Näissä on sisällä vaniljan makuinen kakku ja päällä kaksivärinen kuorrutus, jossa on käytetty punaista karamelliväriä ja tomusokeriseosta. Pinnasta tulee kivan marmorinen.



Perinteistä täytekakkua ei ollut tarjolla, vaan sen korvasi tämä ihanan suklainen tuorejuustokakku. Sisällä tässä kakussa on keksipohja, raastettua suklaata, kermatuorejuustohyydyke ja dajm-suklaata. Kakkujen alustoina lautasella käytetiin Ikean muovisia alustoja, jotka voi käyttää aina uudelleen. Koristeita voi tehdä itse tai ostaa valmiina. Nämä sydämet on ostettu valmiina.


Mitä sitten lahjaksi valmistuvalle? 
Lahjaideoita mm. 
* Lumon-korut
* Iitalan kastehelmi-sarja
*  Arabia
* Artek 
* Marimekko 
* Pentik (Stokkalla oli tarjouksessa Vanilja-sarjaa)
* kaunis kukkakimppu
* rahaa, kaupoissa on keräykset (Halpa-Halli, S-market)
*lahjakortit
* matka 
* kuohuviini (Fresita, Blue Nun 22 Gold) 
  
Halpa-Hallissa on hyviä valikoimia astioita ja nyt on ollut tarjouksessa Kastehelmi-sarjan ihana jalallinen lautanen. Jos viime hetken vinkkiä lahjoihin etsit. Kyllä juhlat ovat aina ihanat; niitä on vain liian harvoin.



Onnea Valmistuneille ja Ylioppilaille!

Vinkkaa mitä sinä antaisit lahjaksi valmistuvalle?

8 kommenttia:

  1. Hurmaavat herkut ja kivat lahja-ideat!
    Kaunista kesän alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytär sai myös Kastehelmi-sarjaa lahjaksi ja kaikkea tarpeellista. Nuoret tykkäävät näistä lahjoista! Puutarhassa kovasti kasvaa jo vaikka mitä. Väriä tuovat narsissit, tulppaanit ja ensimmäiset kesäkukat.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Meillä tytöt ovat kovia ideoimaan, että jään hopealle tarjottavien suhteen.

      Poista
  3. Herkullisen näköiset tarjottavat. Mekin testailimme voileipäkakun tekemistä viikonlopuksi ja ihan yllätyimme, kuinka hyvää siitä tuli.

    VastaaPoista
  4. Nam mitkä herkut <3 ja hyviä vinkkejä lahjaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tytöt ovat innokkaita ideoimaan tarjoiluja. Nytkin kyselin mitä nuoret haluavat valmistumislahjaksi. Pentikin Vanilja-sarjaa menikin yhdelle heidän kaverille lahjaksi.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com