8.6.2017

Kesäterassin sisustus

Nyt näyttää sille, että ilmat ovat lämmenneet ja on myös mahdollista viettää aikaa terassilla. Terassin sisutus on tärkeää, koska se on yksi huone lisää näin kesällä. Keväällä Ikeasta tuli hankittua sisal-matto, joka muutoin toimii terassilla, mutta väri on valkoisesta muuttunut kellertäväksi jostakin kohtaa. Tykkään suosia luonnonmateriaaleja, joten matto on nyt ihan ok valinta tilaan. Kosteisiin tiloihin käy myös erikseen myynnissä olevat terassimatot. Esimerkiksi meidän keittiön matto (Asko) tai  uusi olkkarin matto (Sotka) käy myös ulos. Matto tuo pehmeyttä puu- tai kivilattialle.



Terassille on kiva sisustaa keveitä liikuteltavia huonekaluja myös. Itse olen tykästynyt tähän Hayn uuteen sarjaan, josta onkin ollut täällä jo aiemmin asiaa.Tänään löysin myös Eero Aarnion suunnittelemat ulkokalusteet. Tuolien tai sohvan pehmusteet ovat myös osa mukavuutta. Meillä tuoleissa on viime kesän keltaiset pehmusteet. Lisäksi terassilla on myös  viileitä iltoja varten viltit.




Valaistus on myös osa iltahämärää. Kattoon ripustettavat led-lamppusarja on hyvä valontuoja ja myös lyhtyihin kynttilät. Partyliten lyhdyt ovat viime kesältä ja yksi vuosia sitten hankittu. Led-valot ovat kestäviä, ja näistä onkin tulossa blogissa juttua myöhemmin.





Viherkasvit voi myös tuoda sisältä ulos. Ne tykkäävät valosta ja usein myös mullat vaihdan vasta kesällä pihalla niihin. Betoniset ruukut ovat in, mutta niitä on ollut vaikea löytää kaupoista.

kuva lainattu Hay:n ruukuista:  https://us.amara.com


Mikä on sinun In-juttu ulkona terassilla?





9 kommenttia:

 1. Meillä terassi uusitaan tänä kesänä kokonaan. Nyt onkin pulma, ostanko terassille kalusteet syömistä varten vai löhöilyä varten. Molemmat eivät mahdu. Tähän asti kalusteet ovat olleet vähän sitä sun tätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ongelma taitaa olla muillakin.Kun löhöpaikka ois kiva,ja entä kun syödään ulkona...

   Poista
 2. Toivotaa,että kesä nyt vihdoin pysyy!
  Itselläni on vain tuo parveke, jota kesäksi sisustelen. Kevyet tuolit,pieni pöytä ja paljon kukkia!
  Siinä parvekkeen kesäasu!
  Ihania päiviä loppuviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä sitä onkin!Kuulostaa nappivalinnalle!

   Poista
 3. Itselläkin tuo terassi on kesällä erittäin tärkeä ja mieluinen paikka jossa vietän lähes kaiken vapaa-aikani. Tänäänkin söin aamupalani siellä ennen kuin lähdin töihin.
  Uusista terassikalusteistani onkin pian tulossa postausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva nähdä millaiset kalusteet olet hankkinut!

   Poista
 4. Kaunista!
  Kyllä ruukkukasvit ovat ihan ykkösjuttu pihalla ja portailla!
  Täällä talvi-aikaan siellä tutut kesäkukat viihtyvät paremmin ruukuissa ja kesällä vaihdan ne mehikasveihin, sinisarjaan ja anopinkieliin.
  Pelargonia pääsevät kesäkuumaa pakoon pensaiden suojaan kukkapenkkiin.

  Kattoterassille haaveilen kyllä terassikalusteita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös ruukuissa nyt pelargonioita,murattia ja markettaa.Löysin hempeitä roosan väriä pelargonioita,oli pakko ostaa.

   Poista
 5. Meillä vasta nyt voi alkaa suunnittelemaan terassihommia kun kesä tuli ihan yhtäkkiä tällä viikolla ja kyllä siitä on nautittukkin. Ihanaa viikonloppua

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com