3.7.2017

Pihalta kuvia ja kätevä rikkaruohoton kukkapenkki

Matkan aikana pihalla oli päässeet rikkaruohot valtaan; eilen meni pari tuntia ruohon leikkuun yhteydessä ylimääräistä, että sai ne rikkikset taltutettua. Olen vuosien aikana kyllästynyt kukka- tai pensaspenkkien rikkaruhojen nyppimiseen harva se päivä näin kesällä; kun se on loputon työmaa. Mielellään aikaa käyttäisi muuhunkin- vaikka terassilla loikoiluun.

Keväällä etupihan suuri istutusallas sai kokonaan uuden koristekivi- ja katteen päälleen. Kasvit laitoin maahan upotettaviin muovisiin ruukkuihin samalla tavalla kuin viime kesänä tehtyyn kukkapenkkiin,josta kuvaa tuossa alhaalla. Jos nyt saisin valita, niin tekisin paljon helppohoitoisemman piha-alueen, mutta kyllä näillä pienillä muutoksilla siihen suuntaan ollaan täällä menossakin.

Tässä on myös kuvaa helppohoitoisesta leikkialueesta, nimittäin kannen alla on hiekkalaatikko. Sen ympärillä on puuhaketta pitämässä loitolla rikkaruohoja. Laattojen väliin on tullut sammalta ja sieltä myös helposti nousee jos vaikka mitä kasvia. Seuraavalla kauppareissulla täytyy hakea myös purkki Rounduppia vai mikä se nyt olikaan nimeltään.
Onko Sinulla vinkkejä rikkaruhojen taltuttamiseen?

11 kommenttia:

 1. Tiiviit istutukset ja alkukesän jälkeen ei juurikaan tarvitse kitkeä. Rikkaruohot ei mahdu.

  VastaaPoista
 2. Eipä ole vinkkejä rikkaruohojen taltuttamiseen! Sitkeitä ovat, pirulaiset! Kaikki, joilla on kukkapenkkejä manailevat samaa.
  Varmasti helpottaa nuo ruukkuistutukset.
  Leppoisaa viikkoa Aikku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tosiian yksi sinikellokukka on levinnyt kuin kulo valkea!Mutta minkäs teet,vähän sama kuin myrtti tai mikä sen nimi olikaan.

   Poista
 3. Kaunis penkki! Kohopenkit on meilläkin ja katetta, mutta silti välillä niihin ilmaantuu rikkaruohoja, mutta ne on onneksi helppo nypätä pois...:)

  VastaaPoista
 4. Ihanasti sulla noi särkyneet sydämet kasvaa. Mulla jo toista kesääperäkkäin ne jäi nousematta, talvi palellutti juuret :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme,kun nuo nousi.Olen lannoittanut niitä,jos se auttaisi kasvuun.

   Poista
 5. Apua...ei kyllä ole vinkkejä...tuota roundroppia (mikälie) olisin myös "suositellut".

  VastaaPoista
 6. Teen vain kohopenkkejä, joihin rikkaruohojen on vaikeampi kiivetä. Olen myös vähentänyt nurmikon määrää. Käytän paljon suodatinkangasta istutusten ja reunusten alla ja vieressä, mutta luulen ,että rikkaruohoja ei pidättele mikään.

  VastaaPoista
 7. Kätevä tuo kasvien istuttaminen muovipurkissa. Itse olen myös helppohoitoisen pihan kannalla! 😊

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com